Home » Krivokapić pred Hramom u Podgorici, Đukanović sa demonstrantima na Cetinju

Krivokapić pred Hramom u Podgorici, Đukanović sa demonstrantima na Cetinju

Piše INFO

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić večeras je pred Hramom Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, gdje se služi doksolgija u čast Njegove svetosti patrijarha srpskog Porfirija, dok je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović otišao na Cetinje i pridružio se demonstrantima protiv ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija.

Pred hramom u Podgorici su i ministri u Vladi Crne Gore, predstavnici Demokratskog fronta Andrija Mandić, Milan Knežević, Slaven Radunović, lider Prave Marko Milačić, predsjednici opština Budva Marko Carević i Nikšić Marko Kovačević, poslanici Demokrata, lider Ujedinjenje Goran Danilović, direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Dragoslav Šćekić.

Dio grada preko Morače uoči svečanosti praktično je blokiran zbog kolone vozila koje su pristizale. Okupljeni nose zvanične zastave Crne Gore, crkvene zastave, trobojke, zastave Srbije.

Đukanović je stigao na Cetinje gdje se fotografisao sa građanima koji protestuju protiv ustoličenja mitropolita Joanikija, koje je planirano sutra u Cetinjskom manastiru, javljaju crnogorski mediji.

Oni su danas ranije blokirali ulaze u grad i put Cetinje-Podgorica, ali i magistralu prema Budvi.

Đukanović je ranije rekao da će 5. septembra doći na protest u prijestonici, ako Srpska pravoslavna crkva ne odustane od najavljenog događaja u Cetinjskom manastiru.

Slične novosti

Komentari