Home » Srbin iz Srebrenice kojem su muslimani ubili porodicu zaplakao na mitingu dok je pričao šta je preživio

Srbin iz Srebrenice kojem su muslimani ubili porodicu zaplakao na mitingu dok je pričao šta je preživio

Piše INFO

Svjetski moćnici mogu da nam oduzmu sve, ali ne mogu dvije stvari, a to su ponos i sjećanje na naše najmilije, poručio je večeras iz Banjaluke Branislav Vučetić iz Bjelovca kod Bratunca, kojem je tokom rata za tri mjeseca pobijena kompletna porodica.

U svom obraćanju, za koje je rekao da nije govor nego krik iz dubine duše koja tri denecije vapi za pravdom, Vučetić je naglasio da moćnici mogu da usvoje šta god i gdje god žele, ali time ne mogu da ponize srpski narod.

„Poniziti se možemo jedino sami ako zaboravimo naše žrtve. Važno je da čuvamo našu Republiku Srpsku, jer je ona jedini garant da nam se neće ponoviti sve te strahote“, naglasio je Vučetić sa mitinga „Srpska te zove“.

On je ispričao da je 16. septembra 1992. godine izgubio majku, koja je ubijena sa još osam civila, samo zato što je bila Srpkinja.

„Još je nismo ni oplakaliu, a 14. decembra horde Nasera Orića napale su na naše selo i ubili mog oca i brata koji je imao samo 17 godina!, rekao je Vučetić.

Branislava su, nakon teškog ranjavanja, zarobili i u zatvoru, u kojem je bilo neuslovno i za stoku, proveo je dva mjeseca.

Nakon što je razmijenjen, od strašnog psihičkog i fizičkog maltretiranja, Vučetić nije govorio, zaboravio je da čita i piše.

“Za samo nekoliko mjeseci srušio se sav moj svijet. Umjesto pravde dobio sam poniženje, kao i mnogi sunarodnici, a posebno zemljaci iz Podrinja. Zločinci koji su mi oteli djetinjstvo ugledni su građani Sarajeva, Tuzle i drugih gradova Federacije BiH, šetaju slobodno. Kao da sve to nije dovoljno, sada žele da i meni i svima zalijepe etiketu genocidnog naroda”, dodao je Vučetić.

On je poručio da se ne sipa so na žive rane, te da je, nažalost, za sve ove godine naučio jedno, a to je da sve naše žrtve nema ko da oplače, osim nas samih.

Vučetić je imao samo devet i po godina kada su ga muslimanski ratnici odveli u logor. Ubijeni su mu majka Radojka, otac Radovan i brat Milenko, a za taj zločin niko nije odgovarao.

Na Trgu Krajine u Banjaluci u toku je miting “Srpska te zove”, kojem prisustvuje veliki broj građana iz svih krajeva Srpske, a sa kojeg će biti poručeno da Republiku Srpsku i srpski narod niko ne može i neće poniziti, ma gdje i kakve odluke budu donošene.

Slične novosti

Komentari