Home » Vučić: Srbija će se suprostaviti sankcijama, dok sam predsjednik neće biti blokade na Drini

Vučić: Srbija će se suprostaviti sankcijama, dok sam predsjednik neće biti blokade na Drini

Piše INFO

Srbija će se suprostaviti i biti protiv bilo kakvih sankcijama koje bi neko donosio prema Republici Srpskoj, rekao je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije poslije sastanka sa Miloradom Dodikom, srpskim članom Predsjedništva BiH.

Naglasio je da neće biti blokade na Drini dokle god je on predsjednik Srbije.

  • Dodik je nedvosmisleno rekao da ne postoji nikakav hir Srpske da bilo kome pravi probleme. Možemo da pobjeđujemo samo ako se dogovaramo, pregovaramo i treba obnoviti dijalog sa svima, da se pronađe izlaz iz krize. Molimo ih sve da riješavamo probleme kroz razgovor i dijalog, a sankcije dovode samo do uzavrele atmosfere i puta koji nije dobar. Neće biti blokade na Drini, jer Srbija nikada neće podržati sankcije prema svom narodu – naglasio je Vučić.

Istakao je da su razgovorali o svim važnim temama u BiH.

  • Govorili smo o konkretnim projektima. Razgovarali smo o razvoju infrastrukture i spajanju Srbije i Srpske, do kraja godine očekujemo potpisivanje komercijalnog ugovora o izgradnji auto-puta do Bijeljine, od 18 kilometara, kojeg će 90 odsto finansirati Srbija. Želimo i izgradnju auto-puta prema Sarajevu, i želimo tih 90 kilometara od Višegrada do Sarajeva da završimo što prije – dodao je Vučić.

Istakao je da trenutna energetska situacija prijeti velikom broju zemalja u regionu.

  • Gledaćemo da pripremimo zajedničku platformu sa zemljama u regionu ali i Rusijom, za izgradnjom gasovoda do Banjaluke – istakao je Vučić.

Vučić je dodao da vjeruje da će prvi avioni letiti sa aerodroma Trebinje prije kraja 2023. godine.

Slične novosti

Komentari