Home » Stanivuković: Svako naselje imaće modernu glavnu ulicu

Stanivuković: Svako naselje imaće modernu glavnu ulicu

Piše INFO

Ideja ove gradske administracije je da kroz sva velika banjalučka naselja rade glavnu saobraćajnicu koja bi bila žila kucavica tog naselja.

Najavio je ovo za “Nezavisne” Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, te dodao da bi naselja imala kanalizaciju, vodu, ivičnjake, obostrane trotoare, rasvjetu i ostalo.

“To smo radili ove godine u Motikama sa mostom, u šta je uloženo preko tri miliona KM”, potvrdio je Stanivuković za “Nezavisne novine”, te dodao da su isto uradili i u Priječanima.

“Počeli smo raditi u Debeljacima, Kuljanima, gdje niko nije radio”, naveo je on, te dodao da su ovo najbrže rastuća naselja.

“Radimo put prema Donjim Kolima, a naredne godine plan je da u Motikama i Priječanima radimo još dodatnih 500-700 metara puta”, istakao je on.

Plan je, kako navodi, da nastave put u Debeljacima.

“Radićemo i rehabilitovati glavne puteve kroz Petrićevac”, pojasnio je on.

Kako kaže, radiće trotoare kroz Vrbanju, Novoseliju, Karanovac, te u Rekavicama i drugim banjalučkim naseljima.

“Nastavljamo sa ovom praksom i idemo ka tim ciljevima da svako naselje ima modernu glavnu ulicu”, ispričao je on.

Od najvećih infrastrukturnih projekata naredne godine, kako ističe, Banjaluka će dobiti centralno spomen-obilježje, mostove u Česmi i Dervišima i 10 novih parkova.

Pored ovih infrastrukturnih planova, kako kaže, tu su besplatna legalizacija više od 3.000 kuća, besplatne građevinske dozvole, besplatni placevi, besplatan idejni projekat i priključak za vodu i kanalizaciju.

“To je više od 60.000 KM stimulacije od strane grada za mlade bračne parove i porodice poginulih boraca”, rekao je Stanivuković.

Dodao je da su takođe omogućili besplatne knjige i mature.

“U sve ove besplatne mjere ulažemo oko 35 do 50 miliona KM”, naveo je on, te dodao da je jedan od najvećih projekata besplatan javni prevoz za 50.000 penzionera.

“Oni će dobiti kartice sa kojima će moći povoljnije kupovati proizvode”, pojasnio je on.

Slične novosti

Komentari