Home » “Palmeru, hvala što nas predaješ Rusima”

“Palmeru, hvala što nas predaješ Rusima”

Piše INFO

Grupa građana okupila se nedaleko od Ambasade SAD, zahtevajući od predsednika Džozefa Bajdena da sačuva suverenitet i teritorijalni integritet BiH.

Reč je o istoj grupi građana koja je prošle sedmice protestovala ispred zgrade OHR-a, zahtevajući od visokog predstavnika da “zaustavi srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika”.

“Dok se u jednom entitetu (Republici Srpskoj) ruši ustavno-pravni poredak, gospodin (Metju) Palmer pravi još jedan entitet”, tvrde učesnici protesta. Na jednom transparentu je napisano i “Palmeru, hvala što nas predaješ Rusima”.

Na transparentima koje nose piše “Dobrodošli u Bosnu i Hercegovinu” i “Gospodine Palmer, hvala vam što nas predajete Rusima”. Oni su pozvali Bajdena da poseti BiH jer će tek tada, kako su naveli, doći do promena.

Prema sarajevskoj televiziji N1, danas je na platou ispred Zemaljskog muzeja okupljen manji broj građana nego prošle sedmice ispred OHR-a, ali učesnici su poručili da nije važno što ih je manje, već da je važno da se svaki glas čuje.

Oglasila se i Ambasada
Ambasada SAD saopštila je danas da podržavaju slobodu izražavanja i pravo građana na mirno okupljanje. “Za nas je mišljenje građana Bosne i Hercegovine veoma važno. Ambasada je danas zatvorena zbog praznika: ostajemo spremni za razgovor sa zabrinutim građanima. Takođe, podstičemo lidere da rade na izgradnji stabilne i prosperitetne budućnosti, neopterećene korupcijom, kakvu građani i zaslužuju”, objavila je Ambasada na zvaničnom tviter nalogu.

Naveli su da je prvrženost SAD prema BiH ostaju čvrsta. “SAD podržavaju suverenitet i teritorijalni integritet BiH, države koja je multietnička i demokratska. Nastavljamo da promovišemo dijalog medju liderima i da radimo sa našim partnerima kako bi pružili podršku Bosni i Hercegovini na putu ka evroatlanskoj budućnosti”, navedeno je u saopštenju Ambasade SAD.

Slične novosti

Komentari