Home » DOBOJ: Prikupljeno 2.400 KM za kupovinu harmonike mladom umjetniku

DOBOJ: Prikupljeno 2.400 KM za kupovinu harmonike mladom umjetniku

Piše INFO

Na dobrotvornom koncertu prikupljeno je 2.400 KM za kupovinu harmonike mladom umjetniku Lazaru Blagojeviću, članu Dječijeg crkvenog hora “Javor” i učeniku trećeg razreda Osnovne muzičke škole “Markos Portugal” iz Doboja, rekao je đakon Vlado Mojević.Mojević kaže da je u tu svrhu do sada prikupljeno 4.265 KM, i navodi da je humana akcija pokrenuta jer je prepoznat Lazarev talenat, a u nedostatku da ga nadogradi vježbajući svakodnevno.“Lazar je član našeg dječijeg hora `Javor` pri hramu Svetih apostola Petra i Pavla. Gledajući nastupe i uvježbavanje tokom proba, Lazo je pokazao nestvaran talenat i svima se javila želja da mu pomognemo”, rekao je Mojević novinarima.

Koncert je održan sinoć u organizaciji Dječijeg crkvenog hora “Javor” i dobojskog Centra za kulturu i obrazovanje.Dirigent ovog hora LJubica Timanović kaže da je za Lazarevo dalje školovanje potreban kvalitetniji tip harmonike, koja polovna košta 14.0000 KM, a nova je do 30.000 KM.“Lazar je izuzetno talentovan dječak. Nažalost, do sada nismo uspjeli dostići neki maksimum baš zbog tog nedostatka instrumenta”, rekla je Timanovićeva i dodala da je u nedostatku vlastite harmonike dječaku ograničena mogućnost da vježba.

Lazar Blagojević, koji je svirajući harmoniku osvajao brojne zapažene nagrade, kaže da je ljubav prema ovom instrumentu nastala prije šest godina.

Izvor: SRNA

Slične novosti

Komentari