Home » Višković: Nastavak rada na poboljšanju materijalnog i socijalnog statusa penzionera

Višković: Nastavak rada na poboljšanju materijalnog i socijalnog statusa penzionera

Piše INFO

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da će Vlada nastaviti posvećeno da radi na poboljšanju materijalnog i socijalnog statusa penzionera, a koji je najbolje vidljiv kroz dosadašnja povećanja penzija koja u ovoj godini iznose 9,2 odsto, odnosno za 170 milona KM više na godišnjem nivou.

Višković je na sastanku sa predstavnicima Udruženja penzionera rekao da će i ove godine biti nastavljen Projekat banjske rehabilitacije penzionera za koji je u ovom momentu izdvojeno 500.000 KM, a od 2019. godine 2,25 miliona KM.

On je istakao da penzioneri ovu uslugu mogu koristiti već u aprilu, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Predsjednik Udruženja penzionera Ratko Trifunović zahvalio je za podršku i posvećenost pristupu koji Vlada Srpske njeguje prema ovoj populaciji, a koji se odnosi na značajan i kontinuirani rast penzija.

Tokom sastanka naglašen je značaj Projekta banjske rehabilitacije, koji je u prošloj godini iskoristilo 1.000 penzionera.

Osim toga, istaknuta je važnost saradnje sa ministarstvima u Vladi i Fondom zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, koja je rezultirala proširenjem broja lijekova na A i B listi.

Tokom razgovora je naglašen značaj projekata i aktivnosti koje Udruženje penzionera realizuje uz pomoć Vlade Republike Srpske, a koji se odnose na poboljšanje materijalnog položaja, zdravstvene zaštite, kao i društvenog života penzionera.

Sastanku su prisustvovali ministar rada i boračko-invalidske zaštite Srpske Danijel Egić i direktor Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske Mladen Milić.

Slične novosti

Komentari