Home » Tramp: Pomagao sam Masku dok sam bio predsjednik

Tramp: Pomagao sam Masku dok sam bio predsjednik

Piše INFO

Bivši predsjednik SAD Donald Tramp izjavio je da je pomogao američkom milijarderu Ilonu Masku na različite načine dok je bio u Bijeloj kući i potvrdio da se prošle nedjelje sastao sa njim i nekoliko bogatih republikanskih donatora dok je tražio novac za svoju kampanju.


Tramp je rekao da ne zna da li će dobiti pomoć od Maska.

  • Vidi, bio sam prijatelj sa njim tokom godina. Pomagao sam mu dok sam bio predsjednik. Svidio mi se – rekao je Tramp u intervjuu za CNBC, ne navodeći na koju pomoć je mislio.

On je napomenuo da se sa Maskom ne slaže jedino po pitanju električnih automobila, napominjući da se protivi saveznoj regulativi osmišljenoj da poveća proizvodnju električnih vozila.

Američki TV kanal podsjeća da je izvršni direktor „Tesle“ i „SpejsIksa“ godinama dobijao državnu pomoć za svoje kompanije, uključujući regulatorne kredite za „Teslu“, poreske kredite za Tesline kupce i ugovore o raketnim uslugama za „SpejsIksa“.

Tramp i njegovi saveznici žele da Mask govori na republikanskoj konvenciji u julu.

Mask nije rekao kog kandidata će podržati za predsjednika. On je prošle godine za CNBC rekao da je glasao za predsjednika Džoa Bajdena 2020, iako je takođe rekao biografu Volteru Ajzaksonu da uopšte nije glasao na opštim izborima te godine.

Mask je prošle godine rekao da neće glasati za Bajdena protiv Trampa 2024. godine, i iznio je niz uvreda na račun aktuelnog predsjednika.

Nakon vijesti o njegovom sastanku sa Trampom, Mask je na platformi Iks objavio da neće donirati novac nijednom predsjedničkom kandidatu.

Ishod predsjedničke trke mogao bi da ima veliki uticaj na Maskovo poslovanje.

Mask je uključen u najmanje 11 regulatornih ili pravnih sukoba sa Bajdenovom administracijom ili nezavisnim saveznim agencijama, a regulatorni stručnjaci kažu da bi drugi Trampov mandat mogao da znači da se te borbe rješavaju na načine koji su povoljniji za Maska.

Slične novosti

Komentari