Home » Medvedev: Makron je kukavica

Medvedev: Makron je kukavica

Piše INFO

Zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev je komentarisao odlaganje posjete predsjednika Francuske Еmanuela Makrona Kijevu i nazvao francuskog lidera kukavicom.

  • Makron se sprema da ode u Kijev? Ali on je zoološka kukavica! U svakom slučaju: preporučujem njegovoj kancelariji da ponese nekoliko pari bokserica! Mirisaće baš jako… – napisao je, pored ostalog, Medvedev na francuskom jeziku na platformi Iks.

Ruski zvaničnik je u postu napisao još nekoliko uvredljivih komentara na račun francuskog predsjednika i svoju objavu završio riječima ”jadna Francuska!”.

Francuski nedeljnik Tribin je prenio da bi posjeta Makrona Kijevu, planirana za mart, mogla ponovo da bude odložena iz bezbjednosnih razloga i zbog organizovanja zajedničkog putovanja sa drugim liderima ЕU, prenose RIA Novosti.

Briselski portal Politiko je, pozivajući se na neimenovanog francuskog diplomatu, napisao da je Makron odložio posjetu Ukrajini zbog neslaganja sa saveznicima nakon oštrih izjava političara o ukrajinskom sukobu.

Prema riječima diplomate, francuski predsjednik sada želi da “izdvoji potrebno vrijeme” za razgovore sa saveznicima.

Slične novosti

Komentari