Home » Stevandić: Temelj saradnje unapređenje i poštovanje kulturnih, duhovnih i tradicionalnih vrijednosti

Stevandić: Temelj saradnje unapređenje i poštovanje kulturnih, duhovnih i tradicionalnih vrijednosti

Piše INFO

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić istakao je danas na Cetinju da se saradnja sa Mitropolijom crnogorsko-primorskom temelji na unapređenju i poštovanju kulturnih, duhovnih i tradicionalnih vrijednosti.

Stevandić je nakon sastanka sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Joanikijem rekao da je saradnja Narodne skupštine Republike Srpske i njega lično sa Mitropolijom i mitropolitom na najvišem mogućem nivou, te da je to prijateljstvo, koje je započelo buđenjem srpske ideje u Crnoj Gori i litijama, dobilo i formalni karakter, saopšteno je iz Narodne skupštine Srpske.

“Ta saradnja čini nas međusobno ponosnim, ali i čvrstim da u budućnost ponesemo sve ono što su nam djedovi ostavili kao dostignuće i nadahnuće”, rekao je Stevandić.

Stevandić je dodao da očekuje da će odnosi koje je Narodna skupština Republike Srpske razvila sa svim eparhijama u Republici Srpskoj, te mitropolijama i eparhijama širom Evrope i svijeta biti još plodonosnija i da će služiti u interesu i na ponos svih građana Republike Srpske.

Slične novosti

Komentari