Home » Satler izrazio zadovoljstvo za jasnu podršku nastavku misije EUFOR

Satler izrazio zadovoljstvo za jasnu podršku nastavku misije EUFOR

Piše INFO

Šef Delegacije EU u BiH Johan Satler izrazio je danas zadovoljstvo što i od političkih strana u BiH vidi jasnu podršku nastavku misije EUFOR, za koju je uvjeren da će nastaviti da pomaže održavanju stabilnosti u BiH.

Satler se danas sastao sa predstavnicima Ministarstva odbrane u Savjetu ministara, a razgovarano je o aktualnoj bezbjednosno-političkoj situaciji u Evropi, te stavovima EU o napretku BiH na području evroatlantskih integracija.

Na sastanku su bili ministar odbrane u Savjetu ministara Sifet Podžić, zamjenici Mirko Okolić i Mijo Krešić, pomoćnici ministra Borislav Jezeraškić, DŽenan Redžo i Mišo Božičković sa saradnicima, kao i komandant EUFOR-a u BiH general Antoni Veseli.

Podžić je Satleru zahvalio za podršku BiH na evroatlantskom putu, te naporima da se realizuje donacija visokovrijedne opreme za uklanjanje mina za Oružane snage BiH.

Podžić je posebno istakao značaj posjete Vojnog odbora i Političko-bezbjednosnog odbora EU BiH, koji je planiran za sutra, te zahvalio što će ovako važna i visoka delegacija EU održati zvaničan sastanak s predstavnicima Ministarstva obrane u Savjetu ministara i Oružanih snaga BiH.

Slične novosti

Komentari