Home » Odbijen Trampov zahtjev da se odbaci slučaj u vezi sa povjerljivim dokumentima

Odbijen Trampov zahtjev da se odbaci slučaj u vezi sa povjerljivim dokumentima

Piše INFO

Savezni sudija na Floridi Ejlin Kenon odbila je danas argument Donalda Trampa da bi slučaj koji optužuje bivšeg predsjednika SAD da je nezakonito držao povjerljive dokumente trebalo da bude odbačen jer je smatrao da je to njegova lična evidencija.

Tramp je tvrdio da zadržao visoko poverljiva dokumenta na imanju na Floridi na osnovu američkog zakona koji dozvoljava bivšim predsjednicima da zadrže ličnu evidenciju koja nema veze sa njihovim službenim odgovornostima, prenio je Rojters.

Kenon je na ročištu održanom 14. marta izrazila skepsu da bi slučaj trebalo odbaciti na osnovu Trampovog argumenta, ali je rekla da on može imati “nekog uticaja” u okviru odbrane na suđenju.

Ona je 18. marta zatražila i od Trampa i od specijalnog savjetnika Džeka Smita, koji je pokrenuo slučaj, da predlože uputstva budućoj poroti o tome kako da razmotri Trampove tvrdnje da su dokumenta bila lična.

Kada je riječ o ovom slučaju, još uvijek su nerešeni Trampovi agrumenti da ima predsjednički imunitet i da je selektivno na meti tužilaca.

Slične novosti

Komentari