Home » Vapaj iz Ukrajine: Šaljite vojsku

Vapaj iz Ukrajine: Šaljite vojsku

Piše INFO

Ukrajina može tražiti da se pošalju evropske trupe ako ne bude imala dovoljno sopstvenih snaga u sukobu sa Rusijom, rekao je poslanik Vrhovne rade Aleksej Gončarenko na francuskom TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

“Ako nam situacija na frontu pokaže da Ukrajina ne može sama da zaustavi ruskog predsednika Vladimira Putina, bez evropske vojne podrške i trupa, da, verujem da je apsolutno moguće da možemo da ih tražimo”, rekao je Gončarenko.

Gončarenko je takođe zahvalio francuskom predsedniku Emanuelu Makronu na ideji da pošalje trupe u Ukrajinu, nazvavši njegove izjave „dobrim signalom“.

Makron je u intervjuu za “Ekonomist” rekao da ne isključuje mogućnost slanja trupa u Ukrajinu ako Rusija probije liniju fronta, a takav zahtev dolazi iz Kijeva. Prema njegovim rečima, „mnoge zemlje EU“ su se složile sa mišljenjem Pariza o ovom pitanju.

Kremlj je kasnije napomenuo da su obratili pažnju na Makronove reči da se u Evropi razgovaralo o temi slanja vojnog osoblja u Ukrajinu , a poznat je i njegov stav o nanošenju strateškog poraza Rusiji.
Naglasili su da jedan broj zemalja koje učestvuju na pariskom događaju o Ukrajini drže “prilično trezvenu procenu potencijalnih opasnosti takve akcije i potencijalne opasnosti od direktnog umešanosti u vrući sukob” i da to “apsolutno nije u interesu ove zemlje moraju biti svesne toga.”

Slične novosti

Komentari