Home » Novaković Bursać: Glasanje u Savjetu Evrope je poraz BiH

Novaković Bursać: Glasanje u Savjetu Evrope je poraz BiH

Piše INFO

Uzdržan glas o zahtjevu Prištine za članstvo u Savjetu Evrope poraz je BiH jer odluka o glasanju nije prošla proceduru u Predsjedništvu BiH, izjavila je Srni delegat srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać.

Bursaćeva je pojasnila da je ovim otvorena procedura za prijem jedne zemlje u Savjet Evrope, ali da to nije samoproglašeno Kosovo.

Prema njenim riječima, neprimjerene su i neosnovane kritike predstavnika PDP-a o krivici za ovakav ishod.

“Postojao je jasan stav srpskog člana Predsjedništva BiH da se glasa protiv, međutim ambasador se poveo instrukcijom iz Ministarstva inostranih poslova što je znak da ova zemlja ne funkcioniše, zahvaljujući prije svega jednostranim aktima bošnjačkih kadrova i onih okupljenih oko Željka Komšića”, rekla je Bursaćeva.

Ona je navela da su pažnju javnosti privukli maliciozni komentari na glasanje u Savjetu Evrope koji dolaze iz PDP-a, čiji je predsjednik Branislav Borenović član delegacije BiH.

“To su prizemni i niski udarci znajući kako stvari u BiH funkcionišu. Igor Crnadak je u funkciji ministra inostranih poslova pozvao prije četiri-pet godina u zvaničnu posjetu Banjaluci ministra takozvanog Kosova Bedžeta Pacolija. Ako neko nema pravo da se o tome oglašava, to je PDP”, istakla je Bursać.

Na današnjoj vanrednoj sjednici Komiteta ministara prihvaćen je zahtjev Prištine za članstvo u Savjetu Evrope. Delegacije Srbije nakon glasanja napustila je sjednicu.

Slične novosti

Komentari