Home » Naređen najviši stepen borbene gotovosti

Naređen najviši stepen borbene gotovosti

Piše INFO

Lider Severne Koreje, Kim Džong-un, naredio je tokom inspekcije velike vojne baze na uvođenje najvišeg stepena borbene gotovosti severnokorejskih trupa.

On je zatražio od vojske da bude spremna za rat, prenela je danas državna novinska agencija KCNA.

Lider Severne Koreje, Kim Džong-un, naredio je tokom inspekcije velike vojne baze na zapadu zemlje uvođenje najvišeg stepena borbene gotovosti severnokorejskih trupa i zatražio od vojske da bude spremna za rat, prenela je danas državna novinska agencija KCNA.

Kimov obilazak vojne baze, čija lokacija nije obelodanjena, upriličeno je neposredno nakon početka redovnih godišnjih, kombinovanih vojnih vežbi američkih i južnokorejskih snaga, prenosi Rojters.

U ovogodišnjim združenim američko-južnokorejski vojnim manevrima koji su započeti u ponedeljak na jugu Južne Koreje angažovano je dvostruko više snaga u odnosu na prošlogodišnje vežbe.

Kim je rekao da severnokorejska vojska mora “dinamično da sprovede nove, intenzivirane ratne pripreme u skladu sa zahtevima aktuelne situacije”, prenela je agencija KCNA.

“Naša vojska bi trebalo stalno da intenzivira vežbe koje oponašaju ratno stanje i da brzo unapređuje svoje borbene sposobnosti do savršene spremnosti za stvarni rat”, rekao je Kim.

Severnokorejski lider nije pomenuo vežbe američke i južnokorejske vojske, ali je nadgedao svoje trupe koje su izvodile manevre u uslovima simulacije stvarnog ratnog stanja, prenela je severnokorejska novinska agencija.

Slične novosti

Komentari