Home » Lavrov: U toku je rat Zapada protiv Rusije

Lavrov: U toku je rat Zapada protiv Rusije

Piše INFO

Zapad u ovom trenutku vodi de fakto rat protiv Rusije u Ukrajini, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov u intervjuu televiziji “Solovjov lajv”.

On je u toku – prokomentarisao je opasku voditelja da je Zapad, sudeći po njegovim poslednjim akcijama, objavio rat Ruskoj Federaciji.

Odgovarajući na pitanje o neminovnosti direktnog sukoba sa NATO-om, ministar je rekao da ne zna kakvi su planovi Alijanse.

  • Ali, po svemu sudeći, biće prepredeni ili će kao Nijemci “sa daljine usmjeriti smrtonosno oružje na ruske gradove”, ili će reći da su to samo instruktori koji sjede i gledaju šta rade Ukrajinci – dodao je Lavrov.

Prema riječima šefa ruskog ministarstva spoljnih poslova, trenutno vlada pomama na Zapadu zbog toga što se njihovi planovi remete.

  • Što je gora situacija na frontu, to sve mahnitije Zapad počinje da govori: ne možemo da dozvolimo da Ukrajina izgubi, a Rusija da pobjedi – objasnio je on.

Ministar je naveo da je francuski predsjednik Emanuel Makron, nekoliko nedjelja prije nego što je rekao da postoji mogućnost slanja vojnika u Ukrajinu, “ubjeđivao članice NATO-a” na ovu temu.

  • Rekli su mu da misle da je to loša ideja. Ipak, on je to rekao. Onda ga je francuski ministar spoljnih poslova Stefan Sežurne ispravio. Kao rezultat toga, francuski predsjednik je rekao da oni još nisu potpuno odlučili, ali se ništa ne može isključiti. To ostaje njegov stav i oni će razmisliti šta još treba da se uradi da bi se pomoglo Ukrajini, između ostalog i u smislu slanja svojih trupa na ukrajinsku teritoriju – zaključio je šef ruske diplomatske službe.

Slične novosti

Komentari