Home » Dodik. Marfi pokušava da “utrpa” što više smeća u Srpsku

Dodik. Marfi pokušava da “utrpa” što više smeća u Srpsku

Piše INFO

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da sve pisanije iz Amerike kreira američka Ambasada u Sarajevu, na čelu sa Majklom Marfijem, te da upravo on pokušava da “utrpa” što više smeća u Srpsku.

Toga ne bi bilo da nije iz Sarajeva kreirano. Tamo imate jednog patološkog tipa, američkog ambasadora Majkl Marfija, koji se time predano bavi. Pokušava da što više “utrpa” smeća na Republiku Srpsku, putem raznih neistina i laži, koje su svojstvene takvim patološkim tipovima, kakav je on – kaže Dodik komentarišući američku Ambasadu u Sarajevu, koja je objavila godišnju procjenu prijetnji u vezi sa Balkanom i BiH, u kojoj se navodi da “Dodik preduzima provokativne korake da neutrališe međunarodni nadzor u BiH i obezbijedi defakto secesiju za Republiku Srpsku”.

Dodik kaže da će i Marfi otići brzo, pa će se vidjeti kakva će biti nova struktura.

  • Ako neka nova struktura na racionalan način pruži priliku i uvaži interes koji postoji, te bude poštovala slovo Dejtona, onda ćemo i razgovarati. Mi nismo spremni zato da američki ambasador, kako god se on zvao u Sarajevu bude sretan, a mi da izgubimo Srpsku. Tu politiku neće gledati – naveo je Dodik u izjavi iz Beča, nakon panel diskusije.

Komentarišući sankcije svojim saradnicima, rekao je da je to opet pisanija Marfija.

  • Razlog sa sankcije Srebrenki Golić što je prisustvovala sastanku, gdje se kreirao neki kulturno-zabavni program povodom Dana Republike, šta ja tu da komentarišem. Јel to sad ta imperija i moć?! Šta je poruka, da ne smijemo da se sastajemo i ne smijemo da proslavljamo praznike? Valjda su oni odlučili da mi ne trebamo da slavimo praznik. To su sve moji dobri saradnici. Žao mi je što će individualno morati da prolaze kroz teške izazove – navodi Dodik.

Amerikanci su kaže Dodik poklopili sve sisteme, pokušavaju da utiču na druge države, utiču na banke, račune.

  • To sankcionisanje, pa jednostavno pokušavaju da zagorčaju život svima nama. Mi sada ne možemo da primamo plate preko banke, ali postoji drugi način. U svakom slučaju, ako ne dođe do promjene i ako kojim slučajem ostane ova administracija u SAD, naša politika se neće promijeniti. Republika Srpska mora biti vidljiva u svim procesima. Ako nije vidljiva, ne zanima nas evropski put – kaže Dodik.

Slične novosti

Komentari