Home » DOBOJ: Konkurs za sufinansiranje biomedicinski potpomognute oplodnje

DOBOJ: Konkurs za sufinansiranje biomedicinski potpomognute oplodnje

Piše INFO

Grad Doboj raspisao je javni konkurs za dodjelu novčanih sredstava za sufinansiranje troškova jedne procedure biomedicinski potpomognute oplodnje, koji je otvoren do 30. novembra.Pravo na sufinansiranje troškova imaju žene koje u momentu podnošenja prijave na konkurs imaju do 48 godina i 364 dana, sa prebivalištem jednog od supružnika na području Doboja neprekidno u posljednje dvije godine, objavljeno je na zvaničnoj stranici Grada.Jedan od kriterijuma je i da je do sada iskorišteno pravo na tri postupka biomedicinski potpomognute oplodnje na teret Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, koja nisu uspjela.Komisija, koju je imenovao gradonačelnik Doboja, razmotriće zahtjeve i utvrditi prijedlog za donošenje konačne odluke u skladu sa Pravilnikom o dodjeli sredstava za podršku pronatalitetnoj politici grada.

Zahtjevi sa potrebnom dokumentacijom mogu se dostaviti neposredno u prijemnu kancelariju grada ili na adresu Komisiji za sufinansiranje troškova biomedicinski potpomognute oplodnje.Iz Gradske uprave su naveli da je za sufinansiranju troškova biomedicinski potpomognute oplodnje u ovoj godini planiran iznos od 50.000 KM.

U dobojskoj Gradkoj upravi ranije je rečeno Srni da je Skupština grada s ciljem podrške pronatalitetnoj politici tokom 2020. godine usvojila odluku o sufinansiranju troškova biomedicinski potpomognute oplodnje i pravilnik o dodjeli sredstava za podršku pronatalitetnoj politici.Prema tom osnovu u 2020. godini odobreno je 14 zahtjeva za finansiranje troškova vantjelesne oplodnje i izdvojeno 47.145 KM, a u prošloj godina odobreno je šest zahtjeva koji su finansirani sa 21.975 KM.

Izvor:Srna

Slične novosti

Komentari