Home » Cvijanović: Komšićev govor nije usaglašen, ali to nije ništa neuobičajeno za BiH

Cvijanović: Komšićev govor nije usaglašen, ali to nije ništa neuobičajeno za BiH

Piše INFO

Govor predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića na zasjedanju Generalne skupštine UN-a nije usaglašen, ali to nije ništa neuobičajeno za BiH pošto tamo već godinama se ne usaglašavaju bilo kakvi govori koji se odnose na javne nastupe, rekla je Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH.

“Tako da i ono što se prezentuje vani po pravilu izgleda drugačije. Što se tiče susjeda, apsolutno se ne slažem, pogotovo kada je u pitanju Srbija jer ne vidim ništa što je problematično a odnosi se na ponašanje Srbije kada je u pitanju BiH. Srbija izražava taj stav i pridržava se onog što je Dejtonski sporazum, ne postoji nijedna izjava u kojoj su oni bilo šta osujetili, bilo šta osporili ili doveli u pitanje“, istakla je Cvijanovićeva.

Napomenula je da Srbija uvijek promoviše Dejtonski sporazum i dogovor dva entiteta i tri naroda, kako je to predvidio Ustav BiH i Dejtonski sporazum.

„Ne vidim nikakvo miješanje ili bilo šta što bi trebalo da prouzrokuje ili može da prouzrokuje probleme u okviru BiH. Naravno, postoji posebna veza između Republike Srpske i Srbije, te veze su prijateljske i bratske, tu je i političko razumjevanje, ekonomska saradnja, nešto na šta mi polažemo pažnju. Te veze su i pravno utemeljene na osnovu Sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama“, izjavila je Cvijanovićeva novinarima u Beogradu.

Slične novosti

Komentari