Home » Dodik: Komšić u Njujorku iznio svoj lični stav

Dodik: Komšić u Njujorku iznio svoj lični stav

Piše INFO

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić u na sjednici Generalne skupštine UN u Njujorku iznio je svoj lični, a ne stav BiH, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u Beogradu.

Danas je bilo istupa političara iz BiH, Komšić je neovlašteno nastupio pred Generalnom skupštinom UN-a. Sve što je rekao, rekao je isključivo kao svoj lični stav, to nije stav BiH – dodaje Dodik.

Dodik kaže da to stvara “nakaradnu situaciju u kojoj Srbi u Republici Srpskoj navodno treba da budu u zemlji u kojoj ne mogu da budu, jer nema nijednog elementa za postojanje i funkcionisanje”.

  • A u takvoj zemlji vjeruje se ako mi kažemo da pripadamo srpskom narodu da smo zagledani i da volimo Srbiju, da se to kosi sa zdravim razumom, logikom, pa i politikom – kaže Dodik.

Dodik kaže da je BiH sklepana i da je eksperimemt liberalnog svijeta.

  • Već 30 godina pokušava se naći neki realan osnov za funkcionisanje BiH i uvijek iznova uprskaju ti političari iz Sarajeva – naglašava Dodik.

Kaže da priče o građanskom uređenju traži da se ukinu nacije, da nestanu identiteti i da nestane bilo kakav odnos prema istoriji, sadašnjosti i budućnosti.

Kada je riječ o manifestaciji “Dani Srpske u Srbiji”, Dodik dodaje da odnosi Srpske i Srbije napreduju, te da su jasni u svakom mogućem smislu.

Slične novosti

Komentari