Home » Brnabić: Rezolucija će prouzrokovati zemljotres u svjetskom poretku, srušiti UN i “baciti šibicu” na Balkan

Brnabić: Rezolucija će prouzrokovati zemljotres u svjetskom poretku, srušiti UN i “baciti šibicu” na Balkan

Piše INFO

Predsjednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da će, ukoliko u Generalnoj skupštini UN bude usvojena sramna rezolucija o Srebrenci, to prouzrokovati zemljotres u svjetskom poretku i značiti potpuno rušenje UN, te “bacanje šibice” na Balkan.

Savjet bezbjednosti UN će biti beznačajan, a u Generalnoj skupštini zemlje će biti ucijenjivane kako da glasaju – rekla je Brnabićeva.

Ona je istakla da se tom rezolucijom relativizuje i pojam “genocid”, kao i da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sve to uspio da osvijetli, zbog čega mu to veliki i silni nikada neće oprostiti.

Navela je da nikada nije bila ovoliko zabrinuta za mir na Balkanu, te pozvala EU da se zapita kako će izgledati BiH danas popodne nakon glasanja i da li će biti mira ili će ta zemlja postati nestabilnija.

– Kako će se danas osjećati Srbi u BiH? Zašto niste dali sve od sebe da napravte dogovor unutar BiH? Ali, niko neće da odgovori na to pitanje. Ovdje nije bilo dijaloga, sram vas bilo, prije svega, vas iz Njemačke. Šta radite to ljudima na Balkanu, prije svega Srbima? Ovo nikome ne donosi dobro – rekla je Brnabić.

Ona je rekla da Nijemce to nije briga i da oni imaju svoje mikrociljeve, zbog kojih su spremni na sve, a cilj Njemačke je da riječ “genocid” više ništa ne znači.

– Taj cilj će imati posljedice po mir na Balkanu, na duboke podjele unutar BiH… Ovo je početak kraja UN. Savjet bezbjednosti više ništa ne znači, Generalna skupština će biti predmet preglasavanja, ucjena, prijetnji i pritisaka – rekla je ona.

Prema njenim riječima, uslijediće to da će sve zemlje uputiti slične rezolucije Generalnoj skupštini.

Ona je dodala da se od ucjenjivanih zemalja, na koje su Njemačka i Zapad vršili pritisak, moglo čuti da moraju da glasaju “protiv Srbije”, a ne “za rezoluciju o Srebrenici”, a da pri tome niko nije pominjao ni žrtve, ni Srebrenicu.

Brnabićeva je podsjetila da oko ove rezolicije nije bilo saglasnosti u BiH, da se nije ni znalo da se ona sprema, te da se glasanjem o njoj u Generalnog skupštini UN krši Povelja UN, jer je BiH tema Savjeta bezbjednosti UN.

– Podriva se sve, čega god se oni dotaknu to i sruše – da li UN, da li pojma “genocid” – rekla je Brnabićeva i ponovila da rezolucija neće doprinijeti miru i stabilnosti.

Ona je navela da se njome bošnjačke žrtve stavljaju kao žrtve prvog reda, dok srpske žrtve uopšte ne postoje, te zapitala da li Brane Vučetić kojem su u Srebrenici Bošnjaci pobili cijelu familiju, a njega kao dijete držali u zatvoru i mučili treba da bude “genocidaš”?

– Mi na to nikada nećemo pristati. Danas nije kraj, danas smo na početku novog svjetskog poretka. Vidjeće se da velikim i silnim ništa nije sveto – zaključila je Brnabićeva.

Slične novosti

Komentari