Home » Vučević: Spremni smo na dijalog, sve drugo vodi u ćorsokak

Vučević: Spremni smo na dijalog, sve drugo vodi u ćorsokak

Piše INFO

Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je večeras da je Beograd spreman na dijalog sa Prištinom, a da sve drugo vodi u ćorsokak.

On je za Јuronjuz rekao da ne treba da zaboravimo da je Kfor prisutan na Kosovu i Metohiji, kao i da smo okruženi zemljama članicama NATO, ali da ono što treba da radimo jeste da ekonomski osnažujemo Srbe u Pokrajini i pružamo građanski otpor koji je dozvoljen.

– Srbi treba da budu mudri, mi strpljivi i taktički i ne otkrivamo sve karte – rekao je on.

Kako je rekao mir u regionu je ugrožen jer pored retorike pojedinih političara u BiH, postoje konstantni napadi na Srbe na KiM.

– To što (premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin) Kurti radi je igra sa živcima. On pokazuje svoju neodgovornost. Očekujem veće pritiske u vezi rješenja za KiM, ali na nas, ne na Prištinu. Kurti nije kažnjen za svoje poteze i teško mi je da prihvatim da na njega ne mogu da utiču zemlje Kvinte – rekao je Vučević.

Dodao je da se sutra navršava godinu dana od zabrana uvoza srpske robe na KiM, ali da je naš cilj da sačuvamo Srbe na KiM.

– Moramo da pojačamo pritisak na međunarodnu zajednicu, da ne budemo obeshrabreni zbog nedostataka reakcije međunarodne zajednice. Moralo je da se ide na neka rješenja, na rješavanje nekih malih stvari koje olakšavaju život, a ne na to da jedna strana treba da dobije sve duga ništa – rekao je Vučević.

Slične novosti

Komentari