Home » Vulin: Bolje se pripremite za polemiku sa Vučićem, za Srbe sama sila, ipak, nije dovoljna

Vulin: Bolje se pripremite za polemiku sa Vučićem, za Srbe sama sila, ipak, nije dovoljna

Piše INFO

Da je ambasada SAD-a u Sarajevu htjela da uči od Srba, znala bi za poslovicu: Klela je majka sina, ne što se kockao, već što se vadio”, izjavio je potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin.

Vulin je naglasio da bi bolje bilo da su prećutali Svesrpski sabor, a “još bolje da nisu ulazili u polemiku sa Vučićem”.

– Vučić im je dao figuru prednosti upozoravajući ih da ne pokušavaju da koriste sporazum o sukcesiji kao opravdanje za otimanje imovine Republici Srpskoj, a oni su uradili baš to i kao i uvijek kada nemaju argumente posežu za silom. Gospodo iz ambasade SAD govor gospodina O’Brajana nije izvor prava i ne izaziva nikakve pravne posljedice. Govor O’ Brajana nije stariji od ustava BiH, a posebno ne od Dejtonskog sporazuma. Sljedeći put kada hoćete da govorite o Srbiji i da polemišete sa Aleksandrom Vučićem bolje se pripremite. Za Srbe sama sila, ipak, nije dovoljna – poručio je Vulin koji boravi u Moskvi, reagujući na poruke iz američke ambasade u Sarajevu da su zaključci Svesrpskog sabora napad na Dejtonski sporazum.

Slične novosti

Komentari