Home » Konaković poslušnik radikalnog “Mislimanskog bratstva”

Konaković poslušnik radikalnog “Mislimanskog bratstva”

Piše INFO

Ministar spoljnih poslova BiH Elmedin Konaković ulaže posebne napore da sebe i članove svoje stranke Narod i pravda u javnosti licemerno prikaže kao moderne, nacionalno umerene i građanski opredeljene političare.

Međutim, svakom boljem poznavaocu prilika jasno je da je Konaković okoreli islamista i simpatizer, promoter i poslušnik ekstremističkih organizacija, koje su u mnogim državama obeležene kao terorističke.

Notorna je činjenica da je Konaković usmeravan i finansiran od strane „Muslimanskog bratstva“, a da posebnu podršku uživa od ogranka ove organizacije u Kataru, sa ciljem stvaranja „Islamske države Bosne“. Inače, u medijima je ranije objavljivano da Konaković poseduje i veći broj luksuznih nekretnina u Kataru, gde je uložio prljavo stečeni novac kao saradnik kriminalnog klana zloglasnog narko-bosa Edina Gačanina „Tita“.

Upadljivi su i Konakovićevi poverljivi sastanci sa radikalnim islamistom i osumnjičenim teroristom šejhom Abu Anasom, koji je proteran iz Nemačke zbog regrutovanja boraca za tzv. „Islamsku državu“.

Jedan od Konakovićevih glavnih islamističkih jurišnika je njegov zamenik Kemal Ademović, koji je za vreme rata vodio ozloglašenu muslimansku Specijalnu policiju i tajnu službu AID, koja je vršila sistematski progon, mučenje i ubijanje Srba u Sarajevu.
Prema komentarima upućenih analitičara, Konaković je uspostavio Narod i pravdu kao hibrid narko-kartela sa nasleđem zločinačke jedinice „El Mudžahid“, uz zvaničnu ideologiju građanske BiH kao eufemizma za etničko čišćenje Srba.

Slične novosti

Komentari