Home » Vulin: U toku finalizacija zavjere protiv Srba, žele da uhapse Dodika

Vulin: U toku finalizacija zavjere protiv Srba, žele da uhapse Dodika

Piše INFO

Osnivač Pokreta socijalista Aleksandar Vulin rekao je da je u toku finalizacija zavjere protiv Republike Srpske i Srbije i da “oni koji iza toga stoje hoće da kidnapuju predsjednika Milorada Dodika i unište Srpsku”.

Komentarišući objavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da su pred Srbijom i Srpskom teški dani, Vulin je naveo da je Kristijan Šmit počeo da koristi takozvana bonska ovlašćenja što znači da može da radi šta god hoće u BiH, ne pitajući nikoga i ne poštujući Ustav BiH ni Dejtonski sporazum.

Vulin je istakao da Šmit nakon nametanja izmjena Izbornog zakona u BiH neće stati, nego će biti nastavljeno procesuira svakoga ko ne poštuje njegove odluke, izmišljaće priče o tome da se ruši Dejton i lažne optužbe o korupciji, saopšteno je iz pres-službe Pokreta socijalista.

  • Zajedno sa SAD i Velikom Britanijom radiće na tome da se u potpunosti demontira Srpska – rekao je Vulin.

On tvrdi “da se u ovom trenutku u BiH nalaze snage za brzo reagovanje koje za svoj zadatak imaju hapšenje Dodika”.

  • Žele da uhapse Dodika, prijete Republici Srpskoj čak i ukidanjem platnog prometa na svaki način. Јedino ko stoji na putu tome jeste Srbija kao garant Dejtonskog sporazuma i Vučić – rekao je on i istakao da se i Vučiću prijeti na svaki način i od njega zahtijeva da ne podrži Dodika nego da podrži akciju njegovog hapšenja.

On je istakao da zna da Vučić neće napustiti ni Republiku Srpsku ni Dodika niti će dozvoliti da se takvo nasilje sprovodi nad srpskim narodom.

Vulin je rekao da očekuje da će narednih dana doći do sastanka Vučića i Šmita na kome će Vučić, kako je naveo, reći da ne prihvata primjenu bonskih ovlašćenja kao koncept vladanja u BiH.

On je rekao da će pred Generalnom skupštinom UN 27. aprila biti rezolucija o Srebrenici, koja je već ranije spriječena radom ruskog predsjednika Vladimira Putina 2015. godine.

  • Naravno da SAD ispred NATO pakta podržavaju ovu rezoluciju plus islamske zemlje koje ne mogu ili neće da zaštite Palestince u Gazi. Ovo je način da kažu da nisu protiv muslimana – rekao je Vulin.

Prema njegovim riječima, pritisak na Srbiju je i plasiranje informacije koju je pustila obavještajna služba Albanije prema zapadnim službama da se Srbi sa sjevera Kosmeta vojnički pripremaju na planini Golija, što je čista laž.

  • To je dio osvete službe Albanije za to što im je BIA razbila obavještajnu mrežu i pohapsila agente. Јoš važnije, pokušavaju da na bilo koji način povežu Vučića sa onim što se desilo u Banjskoj i da njemu prijete hapšenjem kao Dodiku – naveo je Vulin, naglasivši da je Vučić pod stravičnim pritiscima i da u njegovom okruženju postoje ljudi koji rade za CIA.

Slične novosti

Komentari