Home » Višković: Suština nametanja izmjena Izbornog zakona BiH je eliminisanje Dodika iz političkog života

Višković: Suština nametanja izmjena Izbornog zakona BiH je eliminisanje Dodika iz političkog života

Piše INFO

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je suština najnovijeg nametanja izmjena Izbornog zakona od Kristijana Šmita eliminisanje predsjednika Srpske Milorada Dodik iz političkog života BiH.

Višković je rekao da je to jasno vidljivo iz člana osam ovog zakona.

-Ove žalosne, jadne, nedemokratske i necivilizacijske izmjene Izbornog zakona imaju samo jednu poruku i jednu odluku u smislu eliminacije predsjednika Republike Srpske koji se zove Milorad Dodik iz političkog života BiH i to je poenta čitave priče – rekao je Višković.

Višković je ukazao na dvije tačke iz člana osam koje je Šmit dodao, i to tačku pet koja glasi: “Danom pravosnažnosti sudske presude kojom mu je izrečena sigurnosna mjera zabrane obavljanja određenog zanimanja, djelatnosti ili dužnosti koja predstavlja funkciju izabranog člana u organu vlasti”, te tačku šest, koja glasi: “Danom pravosnažnosti sudske presude kojom je izrečena kazna koja za pravnu posljedicu ima prestanak te službene dužnosti i tog radnog odnosa”.

  • Ovo je rađeno zbog predsjednika Republike Srpske i te žurbe i sudske presude koja će biti u ovom kontekstu. Međutim, u postojećem zakonu to nije pisalo tako i ovaj poslušnik nečijih naloga, a zna se čijih, koje ambasade, je ovo morao da uradi kako bi to imalo neki svoj slijed – naglasio je Višković.

Višković je rekao da je sve to malo zamotano u celofan zbog javnosti “kako se Srbi ne bi dosjetili”.

  • Međutim, Srbi su se odmah dosjetili, i ove prevare i podvale ni po koju cijenu ne smiju prihvatiti institucije Republike Srpske – rekao je Višković.

Slične novosti

Komentari