Home » Vrijednost platforme Iks opala za 71 odsto

Vrijednost platforme Iks opala za 71 odsto

Piše INFO

Vrijednost platforme Iks opala je za 71 odsto od kada je taj društveni medij kupio američki milijarder Ilon Mask i promijenio naziv Tviter, objavila je američka multinacionalna korporacija za finansijske usluge Fideliti koja ima udio u platformi.

Zajednički fond Fidelitija, koji posjeduje udio u platformi Iks, umanjio je vrijednost svojih udjela, a podatke o tome dobio je američki sajt Aksios i procjenjuje da sada vrijednost platforme iznosi oko 12,5 milijardi dolara.

Taj fond je naveo da je do novembra prošle godine vrijednost njegovih dionica u platformi Iks opala za 71,5 odsto od kada je Mask kupio taj društveni medij, objavio je Gardijan.

Mask je kupio Tviter za 44 milijarde dolara u oktobru 2022. godine, a promijenio je naziv platforme u Iks u julu ove godine.

Broj mjesečnih korisnika platforme opao je za 15 odsto tokom prve godine od Maskovog preuzimanja usljed zabrinutosti zbog porasta govora mržnje na platformi.

Od Maskovog preuzimanja, Iks je otpustio najmanje 50 odsto osoblja.

EU je u septembru izdala upozorenje Masku nakon što je otkrila da Iks ima najveći broj objavljenih dezinformacija od svih velikih platformi društvenih medija.

Mask je vratio niz ljudi na platformu Iks kojima je ranije bio zabranjen pristup, uključujući bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa.

Slične novosti

Komentari