Home » Višković: Opstrukcije projekata – obračun sa Srpskom

Višković: Opstrukcije projekata – obračun sa Srpskom

Piše INFO

Opstrukcija projekata HE Buk Bijela i Istočne interkonekcije gasovoda priča je sa političkom pozadinom i na neki način obračun sa Republikom Srpskom, rekao je premijer Srpske Radovan Višković.

Bilo koji projekat se opstruiše. Posljednji primjer su HE Buk Bijela i Istočna interkonekcije gasovoda, gdje smo imali namjenu da dovedemo prirodni gas i da postrojenja za grijanje širom Srpske prevedemo jednog dana na ovaj energent, koji je dokazan kao ekološko gorivo – istakao je Višković.

On je naveo i da je bila u planu izgradnja i dvije gasne elektrane od po 600 megavata čime bi se, kako je naglasio, riješio problem čitave BiH prema energetskoj zajednici.

  • Cilj je bio da do 2035. imamo veću proizvodnju iz obnovljivih nego što danas imamo iz uglja i termoelektrana. To su sve stvari koje se opstruišu i nanose enormnu štetu Republici Srpskoj – zaključio je Višković.

Podsjećamo, za četvrtak je najavljena javna tribina u Tuzli protiv rudarenja. Učesnici na ovom skupu su prof. dr. Dalibor Ballian sa Univerziteta u Sarajevu, prof. dr. Ratko Ristić redovni profesor i dekan Šumarskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Aleksandar Јovanović Ćuta, koji predstavlja udruženje Ekološki ustanak iz Srbije.

Slične novosti

Komentari