Home » Dačić o izjavi Berbokove: Namjera da se Srbi u BiH prikažu kao remetalački faktor

Dačić o izjavi Berbokove: Namjera da se Srbi u BiH prikažu kao remetalački faktor

Piše INFO

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je nakon izjave njemačke koleginice Analene Berbok o prekrajanju granica kao otrovu koji uništava Evropu da je namjera da se Srbi u BiH prikažu remetilačkim faktorom.

Dačić je upitao Berbokovu gdje je bila do sada da reaguje na prekrajanje granica Srbije, te istakao da je riječ o dvostrukim standardima i da se ne smije zaboraviti da Berbok pripada krugu onih koji vode žestoku politiku protiv srpskih interesa

  • Mi to pričamo već 30 godina. Naše granice se prekrajaju, ali to je izgleda normalno i ne računa se. Računa se od sada. Bilo je potrebno da se prekrajaju granice Srbije, a sada je to otrov – rekao je Dačić za TV B92.

Dačić je napomenuo da se, kada je riječ o BiH, priča o “unitarizmu i reviziji Dejtonskog sporazuma, što želi bošnjačka strana”, istakavši da se ne mogu donositi odluke koje izlaze iz Dejtona.

  • Dejtonski sporazum je baziran na ravnopravnosti naroda i entineta – napomenuo je šef srpske diplomatije i dodao da je BiH zasnovana na konsenzusu.

Dačić je naveo da Srbi nisu remetilački faktor, već traže ravnopravnost, poštovanje i prava koja imaju u BiH.

  • Zato mi treba da insistiramo da očuvanje i zaštita teritorijalnog integriteta bude univerzalno – rekao je Dačić.

Slične novosti

Komentari