Home » Stevandić: Institucije Srpske podržavaju nosioca Nezavisne srpske liste na predstojećim parlamentarnim izborima u Hrvatskoj

Stevandić: Institucije Srpske podržavaju nosioca Nezavisne srpske liste na predstojećim parlamentarnim izborima u Hrvatskoj

Piše INFO

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je danas da institucije Srpske podržavaju Dragana Crnogorca nosioca Nezavisne srpske liste na predstojećim parlamentarnim izborima u Hrvatskoj.

“Red je da podržimo one koji su javno rekli: `Ne obilježavanju Oluje`”, rekao je Stevandić novinarima u Banjaluci nakon sastanka sa kandidatima Nezavisne srpske liste Mićom Radulovićem i Draganom Crnogorcom na predstojećim izborima u Hrvatskoj.

Stevandić je pojasnio da je Crnogorac nosilac Nezavisne srpske liste u 12. izbornoj jedinici u kojoj se biraju trojica Srba u Hrvatski sabor i da je favorit za ulazak.

Crnogorac je izrazio bojazan da će izlaznost biti mala s obzirom na to da su parlamentarni izbori u Hrvatskoj zakazani za srijedu, 17. april.

“Izborni datum je određen po Ustavu Hrvatske i mi ne možemo mnogo toga da promijenimo. Taj dan je proglašen neradnim danom. Dosta Srba iz Hrvatske koji imaju pravo glasa živi u Srbiji i Srpskoj i teško će moći doći na izbore”, objasnio je Crnogorac.

On je zaključio da ovi izbori neće biti poništeni, ali će se sumnjati u njihovu demokratičnost i legitimnost.

Crnogorac je zahvalio institucijama Republike Srpske za pomoć i podršku koju pružaju Srbima u Hrvatskoj, koje mnogo toga veže za Republiku Srpsku.

On je napomenuo da jedan broj Srba iz Hrvatske živi u Republici Srpskoj koja im je pružila svu moguću podršku, a da se mali broj vratio u Dalmaciju.

Na današnjem sastanku, dodao je, razgovarano je o modalitetima saradnje i buduće pomoći Srbima u Hrvatskoj u ruralnim sredinama.

Slične novosti

Komentari