Home » “Šta je problem što kršimo zakon? Promijenićemo ga!”

“Šta je problem što kršimo zakon? Promijenićemo ga!”

Piše INFO

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković objasnio je zašto je bolje da svi direktori budu u v.d. statusu, nego u punom mandatu.

Na iznenađenje svih, na konferenciji za medije Višković je rekao da je „puno lakše s njima raditi kada su v.d. nego kad se postave“.

-Kad se postave onda oni postanu institucija, pa onda misle da je neki resurs njima dat na raspolaganje, pa ne moraju polagati račune nikom u ovoj zelji. I tuže i dobivaju nekakve sudske presude – izjavio je Višković.

Na konstataciju da se višegodišnjim držanjem pojedinaca u v.d. statusu krši zakon, Višković je nekoliko puta ponovio: „Promijenićemo ga“.

-Pa, dobro, promijenićemo zakon. Šta je problem? Promijenićemo! Evo vidite, jesmo li imali smjene u Ageniji za igre na sreću, jesmo imali u Šumama? A, da je tamo postavljen direktor onakao kako je predviđeno zakonom, znate kad bi ga smijenili? Samo kad on podnese ostavku. Polako, ljudi. Ja znam da nije dobro da predsjednik Vlade kaže… Ja nisam rekao kršićemo zakon, nego sam rekao promijenićemo zakone, što znači da ne kršimo zakon – Viškovićeva je logika.


Sankcije, banke i računi
Na pitanje da li je ugasio račun u banci, mogu li američke sankcije uticati na gašenje računa firmi i stotine radnih mjesta, odgovara da je to „lično pitanje i za pojedince“.

-Ne treba da moje lično pitanje bude interesantno građanima RS. Ne bih opterećavao građane kako će se premijer ili ministar nositi sa sankcijama – rekao je.

Kaže da se OFAC-ove sankcije odnose samo na Ameriku i na državljane Amerike.

–Ovo se zloupotrebljava do te mjere da se prijeti bankama širom svijeta i da se banke ucjenjuju. Odreći ćemo se svog komoditeta da očuvamo status i poslovanje banaka. Ali ako bi gledali pravno, oni na to nemaju pravo, ni jedna banka nema pravo da nekom ugasi račun. Po UN svaki građanin ove planete ima pravo na život, kad mu ugasite račun, ugrožavate egzistenciju njega i porodice. Sila Boga ne moli, nećemo da pravimo problem bankama – zaključio je Višković.

Slične novosti

Komentari