Home » Protest u Beogradu eskalirao – Ekstremisti srušili ograde i došli do ulaza u Predsjedništvo

Protest u Beogradu eskalirao – Ekstremisti srušili ograde i došli do ulaza u Predsjedništvo

Piše INFO

Ispred zgrade Predsjedništva održava se protestni skup na koji su prethodnih dana pozivale ekstremističke organizacije.

Nakon obraćanja govornika, grupa predvođena liderom Narodnih patrola Damjanom Kneževićem, među kojima je bilo i onih koji su maskirani, porušila je zaštitnu ogradu i došla do glavnog ulaza u Predsjedništvo Srbije.

Nakon što je protest završen demonstranti su se uputili ka Predsjedništvu Srbije, gdje su prvo probili ogradu, a potom stigli do samog ulaza.

Pokušavaju da predaju svoje zahtjeve. Stigla je i policija u opremi za razbijanje demonstracija.

U pozivu na današnji skup je navedeno da je razlog “zaštita Kosova i protivljenje njemačko-francuskom predlogu”.

Kako javlja reporter Evronjuz Srbija, nekoliko policijskih automobila je prepriječilo Ulicu Kralja Milana u kojoj je saobraćaj zaustavljen.

Policijske snage raspoređene su u centru Beograda. Vozila Policijske brigade raspoređena su iza crkve Svetog Marka, a iza Skupštine Srbije parkirana su dva autobusa, u kojima se nalaze policajici sa opremom za razbijanje demonstracija.

Nekoliko pješačkih patrola policije stoji kod zgrade Glavne pošte i parkiću preko puta, a nekoliko policijskih vozila nalazi se i iza zgrade Predsjedništva.

Među organizacijama koje su pozivale na protest su i Narodne patrole. Njihov vođa Damjan Knežević je krajem prošle godine na Telegram kanalu objavio da je posjetio novu zgradu ruske paravojne plaćeničke grupe Vagner u Sankt Peterburgu, prenosi Blic.

On je tokom obraćanja na skupu najavio da su spremni, kako je rekao, na mnogo više od nereda.

– Molimo državno rukovodstvo Rusije, da čak i ako naše rukovodstvo ne spriječi ulazak Kosova u UN, da udare veto i da nam daju bar mjesec dana da sklonimo ovog izdajnika – rekao je vođa ove ultradesničarske organizacije.

Slične novosti

Komentari