Home » Prekinuta sjednica Savjeta ministara

Prekinuta sjednica Savjeta ministara

Piše INFO

Sjednica Savjeta ministara prekinuta je danas u Sarajevu nakon što su ministri iz reda hrvatskog naroda glasali protiv dnevnog reda.

U drugom krugu glasanja, danas je trebalo da se raspravlja i o nacrtu osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma između BiH i Hrvatske o izgradnji gasovoda “Južna interkonekcija BiH i Hrvatske” i o nacrtu osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma između BiH i Srbije o izgradnji gasovoda “Nova istočna interkonekcija BiH i Srbije”.

Na predloženom dnevnom redu bio je i zahtjev direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsada Vilića za razrješenje sa dužnosti zbog ispunjenja uslova za penziju, kao i zahtjev za razrješenje sa dužnosti direktora Agencije za rad i zapošljavanje, na prijedlog ove agencije.

Direktor Agencije za rad i zapošljavanje je Muamer Bandić.

Ministarstvo finansija i trezora u Savjetu ministara predložilo je nacrt sporazuma o zajmu između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, što je drugi projekt podrške zapošljavanju.

Na prijedlog Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara ministri su trebali razmatrati i nacrt zakona o inostranim poslovima BiH, Nacrt zakona o sklapanju i izvršavanju međunarodnih ugovora.

Nacrt zakona o slobodi pristupa informacijama na nivou institucija BiH, preložilo je Ministarstvo pravde u Savjetu ministara, dok je Ministarstvo odbrane predlagač nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o službi u Oružanim snagama BiH.

Slične novosti

Komentari