Home » Podnešena krivična prijava protiv ministarke

Podnešena krivična prijava protiv ministarke

Piše INFO

Odbornici skupštinske većine predvođene SDS, svih 11, potpisalo je i podnijelo Okružnom javnom  tužilaštvu  Istočno Sarajevo krivičnu prijavu protiv ministra uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Senke Jujić.

U prijavi se  navodi da se osnova sumnje da je Jujićeva po zahtijevu načelnika opštine Mladena Đurevića prekoračila granice svog službenog ovlaštenja šaljući pogrešna i nezakonita upustva i mišljenja predsjedniku Skupštine opštine kršeći tako Zakon o upravi i lokalnoj samoupravi.

Predsjednik OO SDS Miroslav Kojić tvrdi da je ministrica zlouptrijebila  i prekooračila ovlaštenja i tri mjeseca pokušava da odugovlači postupak priznavanja Skupštine opštine.

„A sve to radi suprotno članu 90 Zakona o upravi i lokalnoj samoupravi jer da je svoja tumačenja , trudi se da zaustavi rad opštinskog parlamenta, prolgašava njegove akte nevažećim  a sve je to apsolutno nezakonito”, ističe Kojić.

Kojić kaže da  su osim ove i protiv načelnika Đurevića podnešene ranije dvije krivične prijave a sledi još jedna za neizvršavanje odluka skupštine opštine.

„Mi smo u više navrata pismno i javno pozivali načelnika da do 31, marta dostavi nacrt budžeta opštine i odluku o privremenom finansiranju. Do danas on to nije uradio pa ako skupštitna opštine ne donese budžet za ovu godinu prestaje potpuno finansiranje svih budžetskih korisnika , a zato potpunu odgovornost snosi  načelnik opštine Mladen Đurević”, kaže Mile Lakić, odbornik u SO Višegrad.

Lakić ističe da je ovo jedinstven slučaj u Republici Srpskoj da skupština traži od načelnika da dostavi predloge vitalnih odluka za funkcionisanje opštine a on se na to  ne odaziva.

Slične novosti

Komentari