Home » Petković: Bošnjaci novom rezolucijom o Srebrenici ruše BiH

Petković: Bošnjaci novom rezolucijom o Srebrenici ruše BiH

Piše INFO

Poslanik Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milan Petković ocijenio je da Bošnjaci, pokušavajući da u Savjet bezbjednosti UN proguraju novu rezoluciju o Srebrenici, samo ruše BiH.

On je naglasio da su Bošnjaci uvijek imali agresivan istup u međunarodnoj zajednici i u oblasti spoljnih poslova, te da uvijek pokušavaju da predstave isključivo sebe kao žrtve proteklih sukoba u BiH i da označe Srbe kao nekakve agresore.

  • Ne znaju da time samo ruše BiH i da, ukoliko želimo da idemo naprijed, treba da pričamo o pomirenju i suživotu u BiH, a ne o onome šta je bilo, jer onda se stalno moramo vraćati u istoriju – rekao je Petković u Banjaluci.

On smatra da bi mnogo bolje bilo kada bi bošnjački ambasadori doveli investitore u BiH, a ne da guraju nekakve rezolucije, koje su pritom potpuno lažne.

  • Sada, kada je BiH na pragu EU treba da pričamo o tome kako da ispunimo uslove koje Unija od nas traži, a da pri tome zadržimo identitet i suverenitet koji imamo – rekao je Petković.

Večernje novosti su došle do saznanja da bošnjački dio misije BiH pri UN samostalno, bez odluke Predsjedništa BiH, radi na novoj rezoluciji o Srebrenici koja bi trebalo da bude predstavljena na sjednici Generalne skupštine UN u aprilu.

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović naglasila je da se aktivnosti ambasadora pri Stalnoj misiji UN Zlatka Lagumdžije sprovode bez saglasnosti Predsjedništva, te ukazala da u BiH godinama postoji zloupotreba kada je riječ o spoljnopolitičkom djelovanju.

Slične novosti

Komentari