Home » Kojić: Stavljanje na dnevni red zakona koji nije usaglašen može poljuljati dijalog među partnerima

Kojić: Stavljanje na dnevni red zakona koji nije usaglašen može poljuljati dijalog među partnerima

Piše INFO

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milorad Kojić izjavio je da usiljeno stavljanje na dnevi red sjednice Savjeta ministara prijedloga zakona koji nije usaglašen, ne može donijeti poene kod zvaničnika EU, ali može poljuljati dobar dijalog među partnerima.

  • Uvažavajući želju gospođe Borjane Krišto i sve njene napore da BiH što prije postane članica EU, podsjećam uvaženu damu da predsjedavajući Savjeta ministara nije premijer. Predsjedavajuća ima dva zamjenika s razlogom, a čiji je uloga, između ostalog, u skladu sa članom 29 Zakona o Savjetu ministara. Prioritete i dinamiku rada utvrđuju zajedno, pa tako i usaglašavanje dnevnog reda – naglasio je Kojić u izjavi za Srnu reagujući na to što je Krišto uputila pismo evropskom komesaru za susjedstvo i proširenje Oliveru Varheljiju u kojem je navela da će se na predstojećoj sjednici Savjeta ministara naći i nekoliko dokumenata ključnih za ispunjavanje reformskih obaveza BiH, uključujući i Zakon o sudu BiH.

Podsjetivši da su SNSD i HDZ uvijek imali dobru komunikaciju, Kojić je izrazio uvjerenje da će tako i ostati i dodao da su dijalog i razumijevanje partnera na nivou BiH – SNSD, HDZ i “Trojke”, doveli do svima prihvatljivnog teksta Zakona o sukobu interesa.

  • Milorad Dodik nije ni član Savjeta ministara, niti poslanik u Parlamentarnoj skupštini i krajnje je nekorektno njega označavati kao krivca za bilo šta. Dok se ne usaglasi mjesto gdje će biti Apelaciono odjeljenje, a za nas srpske predstavnike jedino i samo je prihvatljiva Banjaluka, odnosno sve do postizanja tog dogovora, apsurdno je nametanje i insistiranje bilo koga, pa i uvažene gospođe Krišto – istakao je Kojić.

Slične novosti

Komentari