Home » Moskva: Molili su za “smeće”

Moskva: Molili su za “smeće”

Piše INFO

Postoje planovi da se zapadna Ukrajina preda bivšim gospodarima, a da se grad Lavov ponovo zove Lemberg, ističe Dmitrij Medvedev.

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije je na svom Telegram kanalu napisao da su u Lavovu, “koji će se ponovo zvati Lemberg, sastanak održali poljski predsednik Andžej Duda, predsednik Litvanije Gitanas Nauseda i ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski”.

“Razgovarali su da se zapadni ukrajinski regioni ustupe nekadašnjim gospodarima”, napisao je Medvedev, prenosi Tass.

Političare koji su se našli u Lavovu Medvedev je opisao kao ljude koji “pate od imperijalnih ambicija i fantomskih bolova izazvanih istorijom koja ih je zadesila”.

Prema rečima Medvedeva, Zelenski, Duda i Nauseda se “mole za tenkove Leopard, neku vrstu T-72 koje su protivnici Rusije nadogradili, ali i za još neko drugo englesko smeće”.

“Uostalom, sav taj hardver će se uskoro pretvoriti u zarđalo, staro gvoždje i neće doneti spas veštačkoj državi koja se raspada”, poručio je zamenik šefa ruskog Saveta bezbednosti.

Da se razgovaralo o tenkovima “Leopard” potvrdio je i poljski predsednik, koji je rekao da će njegova zemlja isporučiti te tenkove nemačke proizvodnje, u Ukrajinu.

Poljska je ranije objavila da planira da prebaci 10 borbenih tenkova “Leopard 2” u Ukrajinu, što je potez od velikog značaja za ukrajinske trupe, preneo je Gardijan

Slične novosti

Komentari