Home » Košarac: Neusaglašeni zakon o sudu BiH neće dobiti podršku

Košarac: Neusaglašeni zakon o sudu BiH neće dobiti podršku

Piše INFO

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac rekao je danas da bi, s obzirom na to da radna grupa za pravosuđe još nije usaglasila tekst zakona o sudu BiH, bilo pretenciozno da se neka neusaglašena verzija nađe na dnevnom redu prve naredne sjednice Savjeta ministara.

Takvo rješenje zasigurno neće dobiti podršku srpskih ministara u Savjetu ministara, jer nećemo glasati za tekst zakona na koji Srpska nije dala pozitivno mišljenje – poručio je Košarac.

On kaže da je njegov stav, poštujući političke ambicije, da treba ostati na tragu dosadašnje prakse, odnosno u potpunosti usaglasiti zakon i onda ga pustiti u proceduru prema Savjetu ministara i Parlamentarnoj skupštini BiH.

Dodaje da je to najbolji način da se obezbijedi prohodnost zakona.

Košarac je rekao da ima sasvim dovoljno vremena i da je potrebno dopustiti radnoj grupi da završi započeti posao.

  • Naš stav je da je neophodno obezbijediti nezavisnost u radu Apelacionog odjeljenja, odnosno spriječiti uticaj stranaca i njihova uslovljavanja. Zbog toga insistiramo da sjedište Apelacionog odjeljenja bude u Srpskoj – istakao je Košarac.

Predsjedavajuća Savjeta ministara Borjana Krišto najavila je da bi se na dnevnom redu naredne sjednice Savjeta ministara, koja je zakazana za utorak, trebalo da nađe i zakon o sudu BiH.

Slične novosti

Komentari