Home » Krišto uputila pismo Varheljiju sa pregledom ključnih reformi u proteklih godinu dana

Krišto uputila pismo Varheljiju sa pregledom ključnih reformi u proteklih godinu dana

Piše INFO

Predsjedavajuća Savjeta ministara Borjana Krišto uputila je evropskom komesaru za susjedstvo i proširenje Oliveru Varheljiju pismo i informaciju sa pregledom ključnih reformi koje su učinjene u posljednjih godinu dana, kao i onih na kojima se intenzivno radi i koje su u završnoj fazi.

Pismo sa informacijom Krištova je uputila u susret predstojećoj odluci Evropskog savjeta o početku pregovora sa BiH i istakla da svi u BiH očekuju pozitivnu odluku o otvaranju pregovora sa BiH u martu, saopšteno je iz Savjeta ministara.

  • Aktivnosti koje smo ostvarili rezultat su našeg sveobuhvatnog i predanog rada, te saradnje nadležnih institucija na svim nivoima vlasti. Ovi postignuti ciljevi, iako su samo dio šireg spektra aktivnosti koje smo sprovodili, od vitalnog su značaja za naš sljedeći iskorak prema članstvu u EU – istakla je Krišto.

Prema njenim riječima, svakim korakom BiH jača temelje svoje buduće integracije u evropsku porodicu i ostaje čvrsto posvećena ispunjenju ključnih prioriteta i sprovođenju reformskih procesa.

Krišto je informisala Varheljija kako će se na predstojećoj sjednici Savjeta ministara naći i nekoliko dokumenata ključnih za ispunjavanje reformskih obaveza BiH, uključujući i Zakon o sudu BiH.

Krišto je dodala kako svi ovi procesi iziskuju svakodnevnu predanost, saradnju i odlučnost svih političkih predstavnika, koja je jasno vidljiva, a sve kako bi se obezbijedilo da BiH ostvari svoj puni potencijal i postane stabilna, prosperitetna i funkcionalna zemlja, punopravna članica EU.

Slične novosti

Komentari