Home » Košarac: Bez određivanja datuma za pregovore, sve drugo je foliranje

Košarac: Bez određivanja datuma za pregovore, sve drugo je foliranje

Piše INFO

Zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara Staša Košarac izjavio je da EU će pokazati da je iskren partner BiH isključivo ako odredi tačan datum za pregovore, dok su sve druge opcije foliranje i kamufliranje, čemu su, kako kaže, skloni prodavači magle iz EU i njihove ekspoziture u BiH.

Srpska ostaje posvećena evropskom putu i spremna je da realizuje 14 ključnih prioriteta integralno. To podrazumijeva da strukture iz Federacije BiH u potpunosti uvaže stavove i interese Srpske, primarno misleći na usvajanje zakona o Ustavnom sudu BiH i odlasku stranih sudija – naveo je Košarac.

Bez uvažavanja Srpske, ističe Košarac, Sarajevo i stranci prave račun bez krčmara za evropske integracije BiH.

  • Nećemo prihvatiti polovična rješenja niti da se po principu švedskog stola bira koji će od 14 prioriteta biti realizovan. Ili je dogovoreno sve ili ništa nije dogovoreno – ukazao je Košarac.

On je naveo da to mora biti dogovor dva entiteta i tri konstitutivna naroda, koji u potpunosti isključuje strance iz odlučivanja i nametnuta rješenja.

  • Koliko vidim, ponovo se aktuelizuje priča da bi nelegitimni Kristijan Šmit mogao da nametne izmjene Izbornog zakona. Što se tiče Srpske, važiće mu taman toliko koliko legitimiteta ima. Svako Šmitovo rješenje pomnoženo sa nulom daje nulu – napisao je Košarac na Instagramu.

Ako Šmit nametne izmjene Izbornog zakona, dodaje Košarac, Srpska će donijeti svoj izborni zakon, a u slučaju da nametne zakon o imovini odgovor Srpske će biti proglašenje nezavisnosti.

  • Nema tog evropskog niti bilo kojeg drugog puta zarad kojeg će Srpska pristati da umanji svoj ustavni kapacitet. O tome mogu samo da sanjajuamerički ambasador u BiH Majkl Marfi, Šmit i ostatak kompanije, koji bi da, pod krinkom EU puta, kidišu na Srpsku, njene institucije, poziciju, prava, imovinu i drugo – naveo je Košarac.

On je istakao da to nije evropski put, već stranputica i sunovrat u koji će BiH odvesti zapadnjaci koji ovdje provode intervencionizam, potpomognuti lokalnim izvođačima i bespogovornim pokusnim kunićima.

Slične novosti

Komentari