Home » Ilić: U konačnu verziju rebalansa budžeta uvrstiti usaglašene politike

Ilić: U konačnu verziju rebalansa budžeta uvrstiti usaglašene politike

Piše INFO

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić rekao je večeras da je Nacrt rebalansa budžeta dobio neku vrstu prolazne ocjene, a da bi u konačnoj verziji trebalo da se uvrste one politike oko kojih su se svi usaglasili.https://711a1e019ae33892db19f091555c8bfd.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

On kaže da je skupštinska većina svjesno podržala Nacrt rebalans kako bi po strani ostavila one teorije koje kažu da bojkotuje i ne želi da se usvoji ovaj dokumenat.

Ilić je nakon sjednice Skupštine grada rekao novinarima da će se prijedlog rebalansa budžeta sigurno dosta razlikovati od onog što je danas usvojeno.

“Znamo da u Nacrtu nije bila stavka od 2,7 miliona KM podrške zdravstvenim radnicima”, rekao je Ilić.

On je naveo da je produžen period javne rasprave na interesovanje predstavnika mjesnih zajednica, te dodao da do kraja godine ima dovoljno vremena da se završi kompletna procedura oko prijedloga rebalansa ovogodišnjeg budžeta.

Ilić je rekao da je skupštinska većina bila protiv zaduženja Grada, jer smatra da kroz dodatni novac, koji je predviđen rebalansom i koji nikada nije bio veći, ima prostora da se planirani projekti realizuju.

Gradonačelnik Draško Stanivuković rekao je da je skupštinska većina usvojila rebalans, ali dala rok 20 dana javne rasprave.

“To znači da tek može doći u decembru, a rebalans koji se ne potroši u decembru, odnosno u tekućoj godini, ne važi”, rekao je Stanivuković i dodao su se time odrekli 17 miliona KM.

On kaže da se moraju naći demokratski načini za izlazak iz ovoga i to kroz proteste ili prijevremene izbore.

Šef kluba odbornika SNSD-a Dragoslav Topić kaže da odbornici skupštinske većine nisu podržali tačku koja se odnosila na smanjenje plata funkcionera u Gradskoj upravi, jer nije u skladu sa Zakonom o statusu funkcionera u jedinicama lokalne uprave, niti sa Statutom grada.

“Pozvali smo gradonačelnika da na idućem zasjedanju predloži odluku koja je u skladu sa zakonom, a onda ćemo i mi biti za bilo kakav vid ušteda, ali da ne lomimo ništa preko koljena i zakona, da ne bi bilo populistički”, rekao je Topić

Slične novosti

Komentari