Home » CIK poslao pismo upozorenja

CIK poslao pismo upozorenja

Piše INFO

Centralna izborna komisija BiH uputila je dopise opštinskim i gradskim izbornim komisija u Republici Srpskoj u kojima ih upozorava da je CIK BiH isklјučivo nadležan i ovlašten da provodi izbore u BiH.

Dopis CIK BiH komisijama u Republici Srpskoj poslat je nakon poziva Vlade RS organima za provođenje izbora iz Republike Srpske da podnesu ostavke.

U slučaju da se neki članovi opštinskih i gradskih izbornih komisija u Republici Srpskoj premišljaju ili su odlučili da ispune želje SNSD, na čelu s Miloradom Dodikom, i njihovim koalicionim partnerima, Raport saznaje da je CIK BiH preventivno sve njih podsjetio da su dužni postupati nezavisno i nepristrasno i bez ispunjavanja političkih zahtjeva poštovati Ustav i zakone Bosne i Hercegovine, te vjerno i savjesno obavlјati dodijelјene dužnosti.

Ukoliko bi do toga došlo, jasno je da bi zbog kratkih rokova i mnogo posla kojeg je potrebno obaviti do oktobra izbori u Srpskoj bili ugroženi.Izuzev CIK, koji se ranije oglasio i saopštenjem za javnost o pozivu Vlade RS organima za provođenje izbora na ostavke iako ih ta vlada nije ni birala nego CIKBiH, drugih reakcija nije bilo.

Slične novosti

Komentari