Home » Vulićeva nezadovoljna odlukom Ustavnog suda BiH

Vulićeva nezadovoljna odlukom Ustavnog suda BiH

Piše INFO

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić ocijenila je da današnja odluka Ustavnog suda BiH o zakonima Republike Srpske ne iznenađuje, jer taj sud nakaradno i proizvoljno tumači Ustav BiH.
Vulićeva je izjavila Srni da u Ustavu BiH ne piše da nadležnost za lijekove i medicinska sredstva pripada institucijama BiH.

“Sve što ima veze sa Republikom Srpskom za njih je neustavno. Ustav kaže da će Ustavni sud BiH štititi ovaj Ustav, a oni ga štite tako što ga nakaradno i proizvoljno tumače”, rekla je Vulićeva.

Ona smatra da je poražavajuće da BiH očekuje kandidatski status za EU, a ima strane sudije u Ustavnom sudu i osobu koja se lažno predstavlja kao visoki predstavnik.

“Sa velikom pažnjom ću pročitati obrazloženje odluke kada bude dostupno, jer me zanima gdje su pronašli osnov za tu odluku”, rekla je Vulićeva komenatarišući tvrdnju Ustavnog suda BiH da Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske i Zakon o dopunama Zakona o republičkoj upravi “nisu u skladu sa Ustavom BiH”.

Vulićeva je istakla da je Ustavni sud BiH i do sada bio proširena kancelarija britanske i američke amdinistracije.

“Odluku o neustavnosti je vjerovatno napisao podnosilac zahtjeva, pravni ekspert, kako sebe naziva Šefik Džaferović i poslao na verifikaciju, nazovimo sudijama u Ustavnom sudu BiH”, zaključila je Vulićeva.

Ustavni sud BiH tvrdi da Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske i Zakon o dopunama Zakona o republičkoj upravi “nisu u skladu sa Ustavom BiH”, te je donio odluku da “ih ukine”.

Odluku je Ustavni sud BiH donio po zahtjevu Šefika Džaferovića, koji je podnio dok je bio predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Slične novosti

Komentari