Home » Vulić: Predložena Rezolucija je bezobrazluk

Vulić: Predložena Rezolucija je bezobrazluk

Piše INFO

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić rekla je da je nekorektno uvrštavanje na dnevni red današnje sjednice Prijedloga rezolucije o pravu na slobodu izražavanja u BiH u skladu sa evropskim standardima kojom se osuđuje usvajanje Zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona Republike Srpske.

Vulićeva je ocijenila da je ovo kontinuiran pokušaj rušenja institucija Republike Srpske i da predložena rezolucija nema ni poslovničko, niti ustavno uporište.

“To je došlo na dnevni red jer nemamo većinu u Kolegijumu. Ovo je krajnje nekorektno i bezobrazluk”, rekla je Vulićeva novinarima u Sarajevu.

Ona je napomenula da ovo nije način poslovne saradnje koja je dogovorena.

“Ako će oni ovako da urnišu naše institucije, onda ćemo i mi promijeniti način rada, počećemo i mi sa rezolucijama, i to sa mnogo ozbiljnijim temama”, poručila je Vulićeva.

Ona je rekla da je Prijedlog izmjena zakona o sportu, koji je dobio dva negativna mišljenja Ustavnopravne komisije, bio pokušaj prenošenja nadležnosti Republike Srpske na nivo BiH.

“(Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis) Zvizdić hoće BiH pod jednom kapom. On, kao i većina Bošnjaka teži za islamskom BiH. Oni bi našoj djeci da određuju gdje i kako će trenirati i u kojim reprezentacijama će igrati”, konstatovala je Vulićeva.

Vulićeva je naglasila da Republika Srpska ima institucije koje vode računa o sportistima i to će nastaviti.

Ona je rekla da se i u vezi sa dopunama Krivičnog zakona BiH koje su danas na dnevnom redu sjednice “ispod žita pokšava nametnuti prenošenje nadležnosti”.

“Pokušavaju da nam nametnu da nam sutra kroje sudbinu i da nas stavljaju u kazamate po svom sudu, da nametnu da su samo Srbi za sve krivi kroz istoriju, a da Bošnjaci nisu krivi ni za šta. Svi znamo da su Srbi stradalnički narod u posljednjem ratu, što nismo mogli da dokažemo, zbog nakardnih propisa koje je nametnula međunarodna zajednica i političko Sarajevo”, rekla je Vulićeva.

Slične novosti

Komentari