Home » Vučević: Vučić obaviješten da SNS ima većinu za sastav nove vlade

Vučević: Vučić obaviješten da SNS ima većinu za sastav nove vlade

Piše INFO

U nastavku konsultacija o mandataru, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa predstavnicima liste “Srbija ne sme da stane”, koji su ga obavijestili da imaju većinu za sastav nove vlade.

Predsjednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević rekao je poslije konsultacija na Andrićevom vencu da će za desetak dana obavijestiti predsjednika i javnost o sastavu nove vlade.

Sastanku kod predsjednika prisustvovali su Ana Brnabić i Vladimir Orlić, predsjednik Izvršnog odbora SNS-a Darko Glišić, kao i njihovi partneri na listi, lider SDPS-a Rasim Ljajić i lider PUPS-a Milan Krkobabić.

Vučić je prethodno razgovarao sa predstavnicima liste “Ivica Dačić – premijer Srbije”, koji su ga obavijestili da su spremni za nastavak saradnje sa vladajućim SNS-om.

Dačić je rekao novinarima, poslije konsultacija u zgradi Predsjedništva, da je razgovor pokazao da su obostrano zainteresovani za dalji nastavak saradnje, te da će u narednim sedmicama uslijediti konstituisanje svih državnih organa.

Vučić je započeo konsultacije o mandataru za sastav nove Vlade u ponedjeljak, 26. februara, razgovorima sa predstavnicima manjinskih liste “Politička borba Albanaca se nastavlja – Šaip Kamberi” i “Ruska stranka – Slobodan Nikolić”.

Narednog dana, obavio je razgovore sa predstavnicima još dvije manjinske liste – Saveza vojvođanskih Mađara, kao i sa predstavnicima liste “Usame Zukorlić – Ujedinjeni za pravdu – Stranka pravde i pomirenja – Bošnjaci Sandžaka – Tomislav Žigmanov – Demokratski savez Hrvata u Vojvodini”, koji su ga obavijestili da su zainteresovani za učešće u vlasti.

Vučić je u petak, 1. marta, imao konsultacije o kandidatu za premijera Srbije sa predstavnicima izborne liste “Mi – glas iz naroda, prof. dr Branimir Nestorović”, koji su izjavili da ne nemaju većinu i da ne žele da budu ni u kakvoj koaliciji.

Tri liste – lista Stranke demokratske akcije Sulejmana Ugljanina, baš kao i prošli put, nije želela da dođe na razgovore, kao ni predstavnici liste Nove demokratske stranke Srbije i liste Srbije protiv nasilja, koji su već u javnosti rekli da neće da se pojave.

Predsjednik Srbije predlaže Skupštini kandidata za premijera, pošto sasluša mišljenja predstavnika izabranih izbornih lista i predlaže onog kandidata koji može da obezbijedi većinu za izbor Vlade.

Nakon izbora održanih 17. decembra, ukupno je 10 izbornih lista prešlo izborni cenzus.

Slične novosti

Komentari