Home » Medvedev javnosti pokazao novu kartu Rusije

Medvedev javnosti pokazao novu kartu Rusije

Piše INFO

Teritorije s obje strane Dnjepra su neodvojivi dio Rusije. Duž obje obale Dnjepra sastavni su dio ruskih strateških istorijskih granica i svi pokušaji da ih nasilno promijene su osuđeni na propast.

Rekao je ovo zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev tokom panela “Znanje prvo” na Svjetskom festivalu mladih u Sočiju, tokom ovog predavanja pokazao je i novu mapu Rusije na kojoj se vide proširene teritorije.

Predavanju nekadašnjeg predsjednika i premijera Rusije prisustvovao je i dio članova delegacije Republike Srpske, javlja Banjaluka.net.

Medvedev je rekao da je geopolitički prostor Rusije još od perioda staroruske države.

“Imamo zajednički jezik, religiju, predstavu o svakodnevnom životu. To je i razlog zašto su dio, za svakog od nas, svetog prostora, bez obzira što taj prostor pokušavaju da sada razore divlji ukrajinski nacisti i njihovi gospodari”, rekao je Medvedev.

On je napomenuo da više ne smije biti pokušaja ignorisanja ruskog javnog mnjenja.

“Rusija s pravom smatra Ukrajinu i njeno stanovništvo dijelom naše sveruske civilizacije. Da je Ukrajina izbegla najgluplju zamku koju su postavile Sjedinjene Države i njeni saveznici kako bi se suprotstavili našoj zemlji uz pomoć Ukrajine i iskoristili upravo ovaj antiruski element, stvari su mogle biti drugačije”, naglasio je on, a prenosi Banjaluka.net, čiji se novinar nalazi u Sočiju.

Slične novosti

Komentari