Home » ”Sarajevska politička elita umislila da samo Bošnjaci mogu biti žrtve, počeli da vjeruju u sopstvene laži”

”Sarajevska politička elita umislila da samo Bošnjaci mogu biti žrtve, počeli da vjeruju u sopstvene laži”

Piše INFO

Muslimanski političari iz Sarajeva su se posebno naljutili na Mađare koji su rekli da neće glasati za rezoluciju o Srebrenici. Oni su se naljutili, a njihovo glasačko tijelo se, zbog te odluke Budimpešte, povampirilo na društvenim mrežama. Kuju se i neki planovi kako bi ova kolonija mogla da odgovori zemljama koje budu glasale protiv. Reakcija na ovo ne manjka.

Ljute se, jer je sarajevska politička elita umislila da samo Bošnjaci mogu biti žrtve. Biće tek iznenađeni kada vide koliko će zemalja islamskog svijeta glasati protiv ove rezolucije, komentar je Željka Budimira nakon što su Bošnjaci počeli da se ljute na sve zemlje koje su jasno i glasno rekle da neće podržati rezoluciju o Srebrenici.

I samo odgađanje glasanja kaže Budimir posljedica je toga što se po svaku cijenu pokušava doći do 100 država koje će podržati rezoluciju.

“Postaju biti agresivniji na druga dva naroda posebno prema Srbima u BiH jer ako su Bošnjaci apsolutne žrtve građanskog rata u BiH onda se druge žrtve ne mogu tretirati isto i zbog toga se ljute prema tim državama to nije čudno”, kaže Budimir, ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje

Oni su potpuno svjesni da su napravili dugoročnu glupost, jasan je i ministar Siniša Karan. Vidljivo je da inicijatori rezolucije ulaze u sve veće probleme. Svojim ponašanjem samo prave osnovu za destabilizaciju odnosa ne samo u BiH već i u cijelom regionu.

“Sve to što oni pričaju i rade utrkujući se da prekrše sve regule, prvo da sruše Predsjedništvo BiH u proceduri, da sruše i taj Savjet bezbjednosti i Generalnu skupštinu da ruše sve. Dalje nastavljaju u tom rušenju da ruše sve prijateljske i sve druge odnose BiH kada je riječ o diplomatskim odnosima države”, kaže Siniša Karan, ministar unutrašnjih poslova Srpske.

Toliko se zalažu za rezoluciju da su čak počeli da vjeruju u sopstvene laži. Rezolucija o Srebrenici ima najmanje veze sa žrtvama građanskog rata, i to bi trebali oni sami da znaju podsjećaju u centru za društveno-politička istraživanja Srpske. Potpuno je jasno da ovdje nije u pitanju istina već samo politički narativ.

“Njihove političke elite su povjerovale u svoje laži svi vrlo dobro znaju u muslimanskom narodu pogotovu elite znaju šta se dešavalo tokom proboja 28. divizije u julu 1995. godine od Srebrenice ka Tuzli. Oni znaju da ih je 2/3 28 divizije aktivnog sastava pobijeno, poginulo u tom proboju i oni znaju da su žrtve borbi proglasili žrtvama ratnog zločina”, kaže Dušan Pavlović, direktor Centra za društveno-politička istraživanja Republike Srpske.

Jasno je nakon svih ovih dešavanja šta su motivi raznih igrača i učesnika u ovom nesretnom planu i projektu, kažu u Srpskoj. Politička elita i te kako vodi svojevrstan rat protiv srpskog naroda na ovim prostorima.

Slične novosti

Komentari