Home » Vidović: U toku udar na kompletan privredni sistem Srpske koji neće uspjeti

Vidović: U toku udar na kompletan privredni sistem Srpske koji neće uspjeti

Piše INFO

Američka administaracija vrši snažan pritisak na bankarski sektor u Republici Srpskoj da ugase račune osobama i poslovnim subjektima koji su pod udarom sankcija SAD, ali i političkim organizacijama kao što je SDS. Ministarka finasija Zora Vidović smatra da je u toku udar na kompletan privredni sistem Srpske koji neće uspjeti. Ugroženo je i poslovanje domaćih banaka sa bankama u inostranstvu.

Ovo što radi američka administracija je čista sila čiji je cilj pokušaj uništenja privrede Srpske – ocijenila je za Radio Srpske ministarka finansija Srpske Zora Vidović i dodaje da u Ministarstvu čine sve kako bi izvršili isplatu budžetskim korisnicima.

U razgovoru sa bankama, ministarka finansija saznala je da imaju zahtjeve od američke administracije da se ugase računi za sve one koji su na OFAK-ovoj listi i fizička i pravna lica.

Po Zakonu o bankama svako u Srpskoj ima pravo na račun kako bi mu bila isplaćena njegova primanja. To pravo sada je uskraćeno.

  • Ne zabranjuju oni bankama da ostave račune, ali ako ostave račune onda će im ugasiti sviftove ugasiti korespondentne banke sa tom bankom i onda ona ne može da posluje i u sankcijama. To znači uništenje kompletetnog privrednog sistema Republike Srpske i naravno niko ne može se dozvoliti da se to desi – navela je Vidovićeva.

Zbog toga su ljudi na OFAK-ovoj listi dobrovoljno otišli u banke, da se računi ugase, kako banke ne bi bile sankcionisane i kako ne bi došlo do gašenja privrednih subjekata i apsolutno nemogućnosti rada u Republici Srpskoj, ističe Vidovićeva. Nečuveno je, kaže, da neko u Srpskoj u 21. vijeku nema mogućnost da primi svoju platu.

Slične novosti

Komentari