Home » Trivićeva ponovila da je Stanivuković “Dodikov čovjek”

Trivićeva ponovila da je Stanivuković “Dodikov čovjek”

Piše INFO

Ostajem pri stavu da ću biti kandidat za gradonačelnika Banjaluke i očekujem podršku opozicije jer nam je potreban kandidat koji ima najviše šanse da pobijedi.

Ovo je izjavila predsjednica Narodnog fronta, Jelena Trivić, pričajući o lokalnim izborima u oktobru ove godine.

Gostujući u programu BN TV, Trivićeva je istakla da je aktuelni gradonačelnik Draško Stanivuković iznevjerio povjerenje opozicije koja ga je podržala na prošlim izborima.

– Ja ću učiniti sve da opozicija ima jedinstvenog kandidata i da to bude kandidat sa najvećom težinom da pobijedi. Treba da postignemo to jedinstvo jer će SNSD imati svog normalnog kandidata, kojeg će kandidovati za gradonačelnika, a imaće i neformalnog kandidata Draška Stanivukovića. On je Dodikov čovjek zato i ne treba da sjedi na sastancima opozicije jer time zbunjujemo narod – reklča je Trivićeva.

Dodala je da je isključiva po pitanju saradnje sa Stanivikovićem.

– On je sam sebe isključio iz opozicije jer smo bili spremni da vodimo političke bitke, stavili smo sve na sto kako bismo se izborili sa režimom, a on je napravio pakt sa Dodikom. Banjaluka i Srpska ne mogu biti taoci bilo kakvih dogovora, paktova ili ucjena – rekla je Trivićeva.

Navela je da očekuje podršku opozicije, svih osim PDP, ali da ne zna kakve će biti konačne odluke drugih stranaka po pitanju Banjaluke. Dodala je da ima dobru saradnju s listom Za pravdu i red Nebojše Vukanovića, kao i sa SDS, s kojim nema neriješenih pitanja.

Komentarišući izjave iz Elektroprivrede Republike Srpske da će, nakon što je Ustavni sud Srpske odlučio da tarife za obračun cijene struje iz decembra decembra 2022. godine nisu u skladu sa Ustavom, dovesti do povećanja cijena električne energije za više od 80 posto građana, Trivićeva je rekla da je to očekivano jer sve što neodgovrna vlast uradi ide preko leđa građana.

– Odluku o poskupljenju struje iz 2022. godine donio je neko nestručan ili neko ko je mislio da će takva odluka proći. Logičan korak poslije najava o poskupljenu cijene bi bili ostavke u Elektoroprivredi Srpske i veliki narodni protest. Mislim da u narodu kipi, da je narod jako nezadovoljan i da jedva čeka da neko povede protest. Jedan protest neće promijeniti ništa ali jedan po jedan može da promijeni. Mi ćemo 10. marta u Šipovu organizovati protest zbog geoloških istraživanja kompanije “Likos” – navela je Trivićeva.

Narod je pokazao da je spreman, dodala je ona, da se protestima bori za sebe i životnu sredinu na primjeru istraživanja litijuma.

– Odgovor na pitanje zašto te velike kompanije ne vrše iskopavanja litijuma u svojim zemljama odgovara na sva druga pitanja. Ako postoji i jedan promil šanse da se tehnologija kako se radi ne ispoštuje i da postoji vjerovatnoća da se ugrozi životna sredina u to ne treba ići – istakla je Trivićeva.

Komentarišući tvrdnje Milorada Dodika da BiH nije uvela sankcije Rusiji, kao ni Srbija, Trivićeva je kategorična da je to, kako je istakla, još jedna u nizu laži, dodajući da je Dodikovo uplitanje u izbore u Srbiji preko Branimira Nestorovića nova sitnica, ali zapravo krupna, u potkopavanju predsjednika Aleksandra Vučića.

– Mnogo krupnija stvar je vezivanje pitanja Kosmeta i Srpske. Kada Srbija brani svoj teritorijalni integritet pozivajući se na međunarodno pravo čineći to maksimalno istrajno, kako onda može da govori o otcjepljenju Srpske i time pravi problem Srbiji? S druge strane, stavljanje Srpske na sto velikih sila nije dobro, a to su rekli i neki Dodikovi megafoni, jer mi imamo Dejtonski mirovni sporazum i treba u tom okviru da pronađemo interese naroda kojem pripadamo, ali i svih drugih naroda u BiH – rekla je Trivićeva.

Slične novosti

Komentari