Home » Trivićeva oplela po Stanivukoviću: Bliži se kraj njegove političke karijere

Trivićeva oplela po Stanivukoviću: Bliži se kraj njegove političke karijere

Piše INFO

Draško Stanivuković je sav svoj rad kao gradonačelnik sveo na kampanju. Često se ne zna da li je nešto aktivnost njega kao predsjednika Gradskog odbora PDP ili kao gradonačelnika.

Nakon izbora 2022. godine, kada smo se svi mi iz opozicije borili za ponavljanje izbora, on je govorio o svojim navodnim pobjedama, iako je cijela istina da je Vlado Đajić imao više glasova od njega kao nosilac liste SNSD, a Stanivuković je išao sa pozicije gradonačelnika kada simbioza nije bila poznata javnosti.

To je u intervjuu za MojuHercegovinu izjavila predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić, koja je nedavno najavila kandidaturu za gradonačelnika banjaluke.

-Danas, kada iza Stanivukovića stoje iznevjerena očekivanja građana, apsolutno je svima jasno da se bliži kraj njegove političke karijere. Uostalom, to pokazuju sva istraživanja javnog mnjenja, uključujući i ona koja se rade po narudžbi PDP – kaže Jelena Trivić.

Na pitanje na na osnovu čega tvrdi da je Narodni front druga po snazi stranka u Banjaluci, Trivićeva kaže da je to pokazalo “više ispitivanja javnog mnenja” u koje je imala uvid.

-Ta ispitivanja nisu rađena u marketinške svrhe kako bismo mi u Narodnom frontu „mahali“ sa njima, ali jesu urađena kako bismo imali jasan uvid kako trenutno stojimo i šta treba da radimo kako bismo nadograđivali naš trenutni rejting kod građana – dodala je ona.

Opelova 24 sata dolaze nam u petak 08.03. tačno u podne s neponovljivim ponudama na osobna i komercijalna vozila!
Opelova 24 sata dolaze nam u petak 08.03. tačno u podne s neponovljivim ponudama na osobna i komercijalna vozila!

“Režim je u problemu”

Ponovila je da će režim imati minimalno dva kandidata u najećem gradu Srpske: jednog kojeg će formalno kandidovati SNSD, bilo da je to Amidžić, Đajić ili neko treći, i Draška Stanivukovića “koji je suštinski Dodikov kandidat”.

–U tom smislu, prije bih rekla da je režim u problemu, jer naši brojevi govore da se dešava upravo ono što sam najavljivala prije šest mjeseci – da ta dva režimska kandidata sada dijele isti bazen glasača, jer više niko nema dilemu da Stanivuković nije kandidat opozicije. Dodatno, SNSD ima svojevrsnu „krizu kandidata“, ne samo u Banjaluci, nego i u Trebinju i u Bijeljini, na primjer. Za opoziciju ima vremena da se dogovori oko imena koje ima kapacitet da politički iznese borbu sa dva kandidata režima – kaže Trivićeva.

Ukoliko opozicija dođe do zajedničkog kandidata, a taj kandidat ne bude Stanivuković, da li biste podržali tog kandidata ili biste ipak ostali pri najavljenoj kandidaturi?

-To je pitanje u vezi kojeg će se razgovarati. Narodni front je izašao sa mojim imenom kao prijedlogom, vidjećemo šta je plan drugih iskrenih opozicionih snaga. Pitanje je suviše hipotetičko da bih na njega odgovarala – odgovotila je predsjednica NF.

Slične novosti

Komentari